Optymalizacje w firmie

JolantaMlynarska

Optymalizacje w firmie

Post autor: JolantaMlynarska »

Od czego polecacie zacząć ten trudny proces? Czy jest jakaś różnica w podejściu między dużą, mała firmą?

Pozdrawiam

bulba88

Re: Optymalizacje w firmie

Post autor: bulba88 »

Wydaje mi sie, ze dobrze byloby tez pomyslec o wizerunku firmy i zatrudnic takiego erzecznikmarki/pl/ ktory bedzie monitorowal komentarze i zapytania pojawiajace sie w sieci :) Naprawde skutecznie wplywa to na ocieplenie wizerunku firmy i tworzenie relacji z klientami :)

Wojteq

Post autor: Wojteq »

Moim zdaniem najważniejsza przy prowadzeniu firmy jest ewidencja czasu pracy. Wiele można na ten temat przeczytać w sieci jednak najbardziej szczegółowo zostało to opisane na tym blogu - grafikoptymalny/pl/blog/ewidencja-pracy-bledy/

iskierka

Post autor: iskierka »

Jeżeli chcecie zoptymalizować niektóre koszta w firmie, jednocześnie przyspieszyć niektóre działania to warto byłoby postawić przykładowo na outsourcing magazynowy - przejęcie funkcji magazynowych od klienta ejko/com/pl/ . W ten sposób możecie naprawdę sporo zyskać. Bo i czas, i nie musicie szukać dodatkowych pracowników itd.

ineza

Post autor: ineza »

U nas pierwszym krokiem do optymalizacji było wprowadzenie monitoringu płatności. Korzystamy z monpay/pl/ i nie trzeba już tego pilnować osobiście tylko przypomnienia o płatnościach wysylają się do kontrahentów automatycznie!

elzunia54

Post autor: elzunia54 »

Moja firma przechodziła też optymalizację i dzięki niej mam duże oszczędności, mogę zatrudnić dodatkowych pracowników. Myślę nad obcokrajowcami, tutaj jaw/pl/2021/01/jakie-dokumenty-sa-potrzebne-przy-zatrudnianiu-obcokrajowca/ już sprawdzałem jakie wymogi powinienem spełniać do tego celu.

Orian

Post autor: Orian »

Jeśli potrzebujesz przeprowadzić optymalizację w firmie to nie rób tego bez wsparcia specjalistów w postaci doradców podatkowych. Nie musisz nawet wychodzić z domu bo dzięki platformie ekancelaria.tv zrobisz to online. Wypełnij formularz i umów video konferencję gdzie omówisz wszelkie sprawy podatkowe.

ODPOWIEDZ