Zdrowie
Re: Zdrowie
Czytam ten wątek i pomyślałam, że wspomnę o czymś przydatnym dla osób szukających lekarza pierwszego kontaktu w okolicy Grodziska Maz. Malvita to przychodnia działająca na NFZ, gdzie można zadeklarować się do lekarza rodzinnego. Co ważne, mają teleporady - lekarz wystawia e-receptę czy e-zwolnienie telefonicznie. Szczegóły i możliwość zapisu online: https://malvita.pl/uslugi/poz-lekarz-rodziny/
Szukam informacji o różnych wkładach do dzbanka i trafiłam na filtr alkaliczny. Czy ktoś z Was miał okazję używać takiego filtra? Jestem ciekawa, czy zauważyliście jakąś różnicę w codziennym użytkowaniu i czy byliście zadowoleni z wyboru.
widzę, ze poruszacie tu także temat opieki dla osób starszych. Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest opieka domowa, wtedy senior nie musi zmieniać swojego dotychczasowego miejsca zamieszkania. Warto skontaktować się z firmą Symeon, zatrudniają doświadczonych opiekunów a wymiar i zakres pomocy jest zawsze dopasowany do indywidualnych potrzeb.
Precyzyjne obrazowanie przestrzeni przynosowych stanowi nieocenioną pomoc w różnicowaniu zmian polipowatych od przewlekłych procesów zapalnych. W lokalnym ośrodku wykonasz bezinwazyjny rezonans magnetyczny zatok, pozwalający na uzyskanie dokładnych przekrojów anatomicznych niezbędnych do zaplanowania ewentualnego leczenia zabiegowego. Ewentualnie dobierzemy termin badania bezpośrednio przed konsultacją specjalistyczną. Czy w trakcie procedury wymagane jest pozostanie w całkowitym bezruchu przez kilkanaście minut?