Remont dachu

Bomka

Remont dachu

Post autor: Bomka »

Przy remoncie dachu warto sprawdzić jaki jest stan więźby dachowej. Kiedyś wiązary były wykonywane w zupełnie innej technologii więc przez lata mogą ulec osłabieniu czy nawet zniszczeniu. Jeśli zdecydujesz się na wymianę więźby polecam wybrać wiązary w technologii płytek kolczastych wpwinvest/pl/realizacje/konstrukcja-dachu-wiezba-dachowa/drewniana-konstrukcja-dachu-budynku-w-miejsc-konstantyn-kolo-rzgowa
. To nowoczesne wiązary, które nie wymagają podpór ani słupów, dzięki czemu można na nie kłaść każdy rodzaj pokrycia dachowego. Ich koszt jest też sporo niższy niż tradycyjnej więźby.

maklana

Re: Remont dachu

Post autor: maklana »

Ja akurat się na takich rzeczach nie znam, ale od tego są przecież specjaliści jak dakea/pl/ . W razie problemów z dachem czy to na etapie projektowania czy wykonania to warto się do nich zwrócić. Specjalizują się także w oknach dachowych i zawsze służą pomocą

Bomka

Post autor: Bomka »

To prawda, że wszystko zależy od kosztu materiałów. Wiadomo, że nie ma sensu kupowac najtańszych bo to różnie jest jakością. Możesz poradzić się jakiejś firmy remontowej (najlepiej tej, która będzie robiła remont). Ja tak zrobiłem- wstępną wycenę wykonał Malhaus malhaus/pl/uslugi/ - oni tez doradzili mi jakie materiały wybrac aby łazienka posłużyła latami.

kasiunia

Post autor: kasiunia »

Wszystko zależy jak poważny remont dachu was czeka. Czy są to tylko naprawy związane z pokryciem dachowym czy remontowi podlegać będzie także konstrukcja dachu, to ważne. Nie dawno musieliśmy naprawiać pokrycie dachowe, bo wichury jakie nawiedziły nas zrobiły mnóstwo szkód. W sklepie Obi w Galerii Franowo w Poznaniu udało nam się dostać wiele niezbędnych materiałów budowlanych oraz dobre doradztwo. Zawsze możemy liczyć na ten sklep.

rezo

Post autor: rezo »

Po takim remoncie na pewno będzie dużo odpadów dlatego sprawdźcie sobie kontenery na śmieci łódź , które można wynająć. Podczas zamawiania można wybrać dowolny punkt do którego podstawiany będzie taki kontener

lisa

Post autor: lisa »

Planujac remont warto wiedzieć z jakmmi kosztami będzie się to wiązać. W tym artykule https://moje-finanse.pl/ile-kosztuje-remont/ znajdziecie wskazówki jak zaoszczedzić na remoncie, ile kosztuje remont domu itd. Myślę, ze warto to wiedzieć. My np. sami remontowaliśmy mieszkanie dzięki czemu sporo zaoszczedziliśmy.

janka

Post autor: janka »

Zobacz sobie ten artykuł https://polskiebudowlane.pl/portal/work ... -wrzucamy/ może zdecydujesz się na worki big bag podczas remontu. Moim zdaniem to świetna opcja! Dzięki nim będziecie mieć porządek w domu/mieszkaniu. Można tam wszystkie śmieci wrzucać.

ODPOWIEDZ