Obrazy
Re: Obrazy
Sprawdźcie sobie obrazy olejne bielsko-biała , bo myślę, że może być to fajna opcja na prezent, dla siebie, dla Waszego domu. Przyznam szczerze, że długo szukam dla siebie idealnego obrazu i niestety nie jest łatwo. Mam dość charakterystyczne wnętrze, więc i obraz musi do niego w idealny sposób pasować.
Jeśli chodzi o obrazy i ich oprawy, to ja mam wszystkie oprawy takie same, a dokładniej to takie: aluramy/pl/rama-drewniana-sur-gpj-10x15 No wiadomo, że rozmiar zależy od obrazu, ale chodzi mi o sam kształt i kolor. Dzięki temu nie mam hmm chaosu na ścianach, tylko każdy obraz czy zdjęcie - jest w jednakowej stylowo ramie:) Mi się to podoba, chociaż niektórzy wolą, jak każdy obraz ma inną ramę. A Wy?
Jak się okazuje całkiem sporo ludzi interesuje się malarstwem , kolekcjonuje reprodukcje i właśnie nimi przyozdabia pomieszczenia w swoim domu. W europejskiej sztuce malarstwa przewinęło się wiele różnych szkół i okresów . Jedną z nich była tzw szkoła paryska i okres zwany ekspresjonizmem. Jego przedstawicielem był włoski malarz Modigliani . Niestety był on niedoceniany za życia a uznanie wśród krytyków i kolekcjonerów zyskał dopiero po śmierci.