Mąż alkoholik
Mąż alkoholik
Moi drodzy, mam spory problem bo mój mąż zaczął nadużywać alkoholu.. Trwa już do pół roku ale mąż uważa, że nie ma żadnego problemu a ja wyolbrzymiam.. Ale czy kilka piw dziennie a w weekendy upijanie się do nieprzytomności to już moim zdaniem alkoholizm.. Znalazłam świetny ośrodek terapii Forest ale nie mam pomysłu jak nakłonić męża do leczenia
Nie mam już sił, popadam w depresję i myślę coraz częściej o rozwodzie..

Re: Mąż alkoholik
Tak alkoholik zawsze mówi i spróbuj jednak do niego dotrzeć, może przejść się do psychologa. Jak już uświadomi sobie problem to zaproponuj mu odtrucie alkoholowe Płock (jeśli macie blisko) i niech mąż zwalcza swoją słabość, bo alkoholizm zniszczy nie tylko jego zdrowie ale też waszą rodzinę
Zgodzę się z tym, dobrze jak osoby z rodziny wspierają osoby z problemem. Warta zaproponowania jest także wszywka alkoholowa Poznań . Mój wuj dzięki niej pozbył się nałogu. Samą silną wolą nie był w stanie odstawić alkoholu
Moja przyjaciółka ma męża alkoholika i muszę przyznać, że naprawdę go podziwiam. Nie każda osoba w nałogu tak od razu chętnie idzie na terapię. On jednak zrozumiał, że ma problem i wciąga w niego też swoja rodzinę. Postanowił poddać się leczeniu w ośrodku Kryształowy Płomyk.
W takiej sytuacji możecie wybrać właściwy ośrodek spośród wielu różnych tutaj osrodkiterapii/pl/ . Ten ranking jest przydatny, kiedy jesteśmy zupełnie niezdecydowani oraz nie znamy ofert poszczególnych placówek. Ułatwia on dotarcie do najlepszych dla nas specjalistów.