Piękny ogród

agrusz

Re: Piękny ogród

Post autor: agrusz »

Myślę, że warto zainwestować w takie trawy wszystkodlaogrodu/pl/kategoria-produktu/trawy/trawy-pampasowe/ . Są niedrogie, proste w pielęgnacji i przede wszystkim ładnie się prezentują. Pomyślcie koniecznie o tym. Trzeba przede wszystkim wybierać praktyczne rozwiązania dopasowane do konkretnych potrzeb i możliwości finansowych, aby ogród wyglądał pięknie.

elzunia54

Post autor: elzunia54 »

W pięknym ogrodzie polecam wam mieć takie jak tutaj gardenspace/pl/krzeslo-bujane-ogrodowe krzesła bujane. Ja je mam i to najlepsze co zamówiłam do ogrodu. Są wygodne i stylowe, można je zamówić też na przecenie jak będziecie ofertę od nich obserwować.

Ligawa

Post autor: Ligawa »

W moim ogrodzie w tym roku królują bratki.Ponieważ wiosna była mocno opóźniona to i ja doczekałam się pięknych bratków z nasion ze sklepu z nasionami Legutko/pl esklep.legutko/com.pl/rosliny-ozdobne-dwu-i-wieloletnie/1110-bratek-szwajcarski-wielkokwiatowy-.html?search_query=bratek&results=27 Wysadziłam je do ogrodu dopiero pod koniec kwietnia i może dlatego później zaczęły obficie kwitnąć. Wygląda na to, że będą piękne całe lato.

maklana

Post autor: maklana »

W ogrodzie największą dekoracją są kwiaty jak np. florexpol.eu/332-lilie-drzewiaste , które przecież nie tylko ładnie wyglądają, ale także cieszą swoim intensywnym zapachem. Akurat lilie to moje ulubione kwiaty :)

Bomka

Post autor: Bomka »

Zastanawiam się jakie rośliny najlepiej posadzić w ogrodzie, jeżeli jest się początkującym ogrodnikiem? Bo widziałm tutaj podkarpackiesady/pl/byliny-i-trawy-ozdobne/292-trawa-ozdobna-imperata-red-baron.html kilka fajnych roślin ale moze ktoś bardziej doświadczony coś mi podpowie?

rezo

Post autor: rezo »

Na pewno odradzam gruntowe ścieżki na działce, gdyż podczas ulew nie sposób z nich korzystać. Koniecznie trzeba wyłożyć je trwałym materiałem i bardzo ładnie prezentują kruszywa albo po prostu kostka granitowa. Te materiały znaleźć można w kruszywalask/pl/ - firma znajduje się w Łasku w woj. Łódzkim

Bomka

Post autor: Bomka »

Wiem, ze wiele pracy trzeba włożyć w pielegnacje własnego ogrodu. Uważam jednak, ze warto się trochę pomęczyć by zobaczyć super efekty. Zastanawiam się czy nie zamówić tutaj podkarpackiesady/pl/pl/c/Nasiona-ziol/125 jeszcze kilku roślinek.

milda

Post autor: milda »

A co z architekturą ogrodową? Czy wiecie, gdzie najlepiej jej szukać? Widziałam, że Ogrodolandia ma jej całkiem dużo w swojej ofercie: ogrodolandia.i-wroclaw/pl/ . Co o tym sądzicie?

Kulka

Post autor: Kulka »

W moim ogrodzie co roku dosadzam nowe kwiaty nieco zmieniając plan kwitnienia. Kiedy jesienią przygotowuje ogród do zimy, ocieplam rośliny które mogłyby zmarznąć a nie wykopuje się ich na zimę, wykopuję cebulki... Okazuje się, że mam za mało tych cebulek. Będę musiała dokupić nowe kwiaty. Przeglądam właśnie sklep Legutko/pl Myślę, że wybiorę takie begonie esklep.legutko/com.pl/begonie-/2553-begonia-bulwiasta-non-stop-rozowa-5903837396467.html

fifi15

Post autor: fifi15 »

Jeżeli chcesz mieć piękny ogród to musisz o niego zadbać. Na pewno przyda się w nim kilka drzew a jak je zasadzić i przygotować ziemię dowiesz się tutaj kb/pl/porady/przygotowanie-sadu-pod-sadzenie-drzewek-_wp22/ Ja uważam że im więcej drzew w ogrodzie tym lepiej.

ODPOWIEDZ