Zdrowa kuchnia

migotka

Re: Zdrowa kuchnia

Post autor: migotka »

Kto z Was może lubi kiełbasę wiejską podlaską? Taką od producenta Karol zakłady mięsne. Już któryś raz z rzędu spotykam znajomych, którzy wychwalają ich wyroby wędliniarskie. Będę musiała sobie zamówić różne ich produkty, bo jestem bardzo ciekawa ich smaku i aromatu.

Zapracowany

Post autor: Zapracowany »

Ja za kiełbaskami nie przepadam ogólnie, ale czasem coś sobie gryznę :)

Teraz żona rozważa czy nie przejść na dietę typowo warzywną, to się nazywa dieta surowa, aż sobie tu https://sofra.com.pl/dieta-warzywno-owo ... i-surowej/ sprawdzałem o co chodzi i coś mi się zdaje, że będę musiał pokątnie kiełbaskę podgryzać, jak swój plan wdroży na całej rodzinie heheh.
Niby lubię warzywa, ale żeby tak całkiem tego to nie wiem :lol:

Maja

Post autor: Maja »

Moim zdaniem najlepiej samodzielnie przygotowywać posiłki, a także dobrze dobierać produkty spożywcze. Ja staram się zawsze wybierać produkty, które wykonane są bez dodatku konserwantów. Mam np. taki ulubiony barszcz czerwony, na bazie którego robię zupę. Jest bardzo smaczny i przygotowywany według tradycyjnej receptury.

kasiunia

Post autor: kasiunia »

Bardzo ważną witaminą dla naszego zdrowia jest witamina D. Szczególnie w okresie zimy odczuwamy jej braki. Czy wiecie jaka jest funkcja witaminy d3? Myślę sobie ,że rolę jaką spełnia ta witamina w naszym orgamnizmie jest na tyle wysoka ,że warto zgłębić ten temat, do czego was wszystkich zachęcam.

fifi15

Post autor: fifi15 »

Jeżeli chodzi o zdrową kuchnię to wiele pomysłów znajdziesz w sieci ale zadbaj też o to co pijesz ty i twoja rodzina. Myślę że idealnym rozwiązaniem będzie oferta https://iwoniczanka.pl/ gdzie zamówisz z dostawą do domu wodę źródlaną oraz soki i nektary. Ponadto produkty są pakowane w szklanych opakowaniach więc unikasz mikroplastiku w wodzie.

kasiunia

Post autor: kasiunia »

Jeśli zależy wam aby zdrowo się odżywiać zadbajcie o to już w waszej kuchni i zacznijcie od podstaw. Czy wiecie jaka jest jakość wody z wodociągów miejskich jaką spożywacie ? Czasami lepiej nie wiedzieć ale zdecydowanie lepiej użyć specjalnych filtrów do wody. Tak proste urządzenie jak dzbanek z filtrem zapewni wam czystą i smaczną wodę do celów spożywczych .Od takich rzeczy należy rozpoczynać walkę o swoje zdrowie.

ODPOWIEDZ