alkoholizm
alkoholizm
Cześć czy mieliście do czynienia z alkoholikiem? Zauważyłam, że mój partner od pewnego czasu nadużywa alkoholu. Pierw zaczęło się od piwka po pracy, później dwa piwka, coraz częstsze wypady z kumplami do baru a ostatnio chodzi ciągle pijany.. Nie pomagają rozmowy, twierdzi że należy mu się relaks po pracy ale on nawet w pracy pije! nie wiem już co robić
Znajoma poleciła mi abym wysłała go do ośrodka Detoks Relax . Jak myślicie co mogłoby go przekonać do terapii??

Re: alkoholizm
Alkoholik niekoniecznie musi bez przerwy chodzić pijany. wystarczy, że regularnie pije dowolną ilość procentowego trunku. Tak jest właśnie z moim bratem i bardzo chciałabym mu pomóc. Jest wiele różnych miejsc, w których prowadzą specjalne leczenie, ale najbardziej spodobała mi się oferta ośrodka terapii uzależnień Forest. Muszę tylko znaleźć sposób na skłonienie go do takiego leczenia.
Niestety osoba, która jest w nałogu nie zrozumie wagi problemu. Jej się wydaje, że wszystko jest w porządku i nic nie musi zmieniać. Jednak rodzina powinna stać na straży i cierpliwie namawiać i tłumaczyć, że leczenie jest potrzebne. Jeśli już uświadomi sobie konieczność pobytu w ośrodku terapii to najlepiej do tego celu skontaktować się z Nefo. To miejsce godne zaufania z wyjątkowo życzliwym personelem.
To prawda, ale trzeba próbować dotrzeć do takiej osoby , by z tego wyszła. Może zaproponować detoks alkoholowy Rybnik , albo w innej miejscowości jeśli jest bliżej. W ten sposób osoba uzależniona pozbędzie się toksyn z organizmu i wróci do trzeźwości