Uzależnienie brata

migotka

Uzależnienie brata

Post autor: migotka »

Zupełnie nie orientuję się w terapii leczenia osób uzależnionych, ale to jedyna opcja aby mój brat wyszedł nałogu. Od kilku miesięcy zatruwa się jakimś świństwem i podejrzewamy, że to jakiś silny narkotyk. Zastanawiałam się, czy zgodziłby się na detoks w ośrodku terapii uzależnień Forest. To doskonałe miejsce dla takich osób jak on i wiele wyszło na prostą dzięki ich terapii.

Mika

Re: Uzależnienie brata

Post autor: Mika »

Znam ten problem, mój ojciec jest alkoholikiem i przez wiele lat bywało różnie. Czasem wzloty czasem upadki. Ojciec był w wielu ośrodkach ale dopiero efekty przyniosło leczenie w ośrodku Detoks Fenix. Czasem ojciec miał ochotę uciec ale dał radę. Zdecydował się również na esperal, jest to specjalna wszywka która hamuje chęć sięgnięcia po alkohol.

grazka

Post autor: grazka »

Nie wiem co z tym zrobić, nawet ile to trwa- nie dostrzegałam tego, codziennie pił piwo wieczorem, czasem jakieś pijaństwo na święta, imprezie, parę miesięcy temu zaczęłam zastanawiać się na co mu idą pieniądze bo ciągle nie ma- i nawet tak myślałam przecież nie pije...Ale niepewność sprawiła ze zaczęłam się temu uważniej przyglądać- i faktycznie- on wieczorami jest cały czerwony, cuchnący myślicie że popija gdzieś ukradkiem >? Bo nie wiem czy się zgodzi na leczenie w ośrodku terapii Nefo. Aż się boję z nim o tym rozmawiać.

tamara

Post autor: tamara »

Moim zdaniem najlepiej zdecydować się na terapię uzależnień u psychologa. Oczywiście trzeba samemu chcieć wziąć udział w takiej terapii. Poczytajcie więcej na ten temat na stronie melka-roszczyk/pl/terapia-uzaleznien/ . Porozmawiaj z bratem, może się zgodzi.

mind

Post autor: mind »

Oj, to mega Ci współczuję. Na pewno jest wam przykro na to patrzeć. Dobrze, że chcecie reagować, ale nie zapominajcie, że przecież takie venus-and-mars/com/psychoterapia-czym-jest-i-dlaczego-warto-sie-nia-zainteresowac/ terapie są skuteczne, jeśli chory chce się leczyć. Macie od niego przyznanie się, może chęć walki? Jeśli tak, to wierze, że wam się uda.

grazka

Post autor: grazka »

Mam młodszego brata, który stracił już prawo jazdy bo jechał pod wpływem alkoholu. Co wieczór urządza sobie libacje z kolegami. A ja nie mogę go przekonać, że ma problem. Myślałam o ośrodku terapii uzależnień Nefo. Tylko jak go do tego przekonać?

bulba

Post autor: bulba »

z tymi uzaelznieniami to jest naprawde ciezka sprawa... wiem, bo mielismy w rodzinie podobny problem. udalo nam sie znalezc dobrych specjalistów damian/pl/zdrowie-psychiczne/ terapia grupowa przyniosła swietne rezultaty

lasek

Post autor: lasek »

Uzależnienie brata to bardzo poważny problem i to całej rodziny. Dlatego też tak ważne jest przekonanie go to pobytu w dobrym ośrodku leczenia uzależnień. I takim ośrodkiem jest ośrodek Mental Relax. To właśnie tutaj znajdziemy bardzo dobrych specjalistów którzy to doskonale znają się na wszelkiego typu uzależnieniach. Także wydaje mi się, że taki pobyt to najlepsze na co możemy przekonać brata.

Reatka

Post autor: Reatka »

Jeśli brat jest uzależniony to z pewnością przyda mi się jakaś skuteczna terapia. Słyszałam o wielu dobrych ośrodkach terapeutycznycha ale jednym z najlepszych chyba jest Krajna. Nawet mam tam znajomego, który leczy się i pierwszy raz nie chce uciekać z takiego miejsca. To dobry znak.

milda

Post autor: milda »

Na pewno w tej sytuacji dobrym rozwiązaniem będzie także pomoc psychologa. Czy wiecie, gdzie najlepiej jej szukać? Z pewnością pomoże Wam psycholog, psychoterapeuta dr Marta Melka-Roszczyk Poznań: melka-roszczyk/pl/ . Zachęcam do zapoznania się bliżej.

ODPOWIEDZ