Prowadznie magazynu

Bomka

Prowadznie magazynu

Post autor: Bomka »

Moja znajoma otwiera magazyn i potrzebuje do tego odpowiedniego wyposażenia. Sprzęt to jedno ale potrzebne do tego bedą też palet. Wstepnie udało mi się tutaj znaleźć saspalety/pl/ takie palety. Ktoś z was prowadzi magazyn i gdzie kupuje takie rzeczy ?

oppa

Re: Prowadznie magazynu

Post autor: oppa »

Trzeba pamiętać o tym, ze wyposażenie takiego magazynu to nie wszystko :) warto nawiązać też współpracę z firmą taką jak Perfect Meridian perfectmeridian/pl/konfekcjonowanie-2/. Zajmują się konfekcjonowaniem, magazynowaniem, pakowaniem a także wysyłką produktów do klienta. Działają sprawnie i rzetelnie, ceny ich usług nie są wygórowane wiec myślę, ze warto sprawdzić :)

milda

Post autor: milda »

A czy nie lepiej sobie wynająć magazyn i samemu się ogarnąć? W celu wynajęcia magazynu polecam skontaktować się z firmą, która się w tym specjalizuje. Na przykład zajrzeć do oferty firmy 7R: 7rsa/pl/nasze-projekty,4 . Poczytajcie koniecznie o tym, czym oni się zajmują.

kasiunia

Post autor: kasiunia »

Prowadzenie magazynu wcale nie jest taką prostą sprawą.Owszem ktoś powie, że wystarczy hala i odpowiednie regały ale nie do końca to jest prawda. W tym biznesie niezwykle istotna jest organizacja całego procesu transportu.Tym tematem powinni zajmować się specjaliści ,bo tylko oni potrafią optymalnie zorganizować transport i organizację magazynu .Bez wątpienia firmą ,która potrafi to zorganizować jest firma Logit - logit/com/pl/organizacja-transportu-logit/ .Masz pewność ,że twój zostanie optymalnie wykorzystany.

Felka

Post autor: Felka »

Nie jestem pewna czy w ogólnym rozrachunku wynajem magazynu jest opłacalny. Może warto pomyśleć o budowie własnego? Podpytaj tu fastkrakow/pl/hale-magazynowe-i-produkcyjne/ . Budują magazyny w Krakowie i okolicach. Będą mogli pomóc w temacie wyceny, projektu i szczegółów w tym związanych. Jeśli planujesz korzystać z magazynu dłużej, to to moim zdaniem lepsze rozwiązanie.

kalka

Post autor: kalka »

Sprawa prosta nie jest, bo jednak należy COŚ wiedzieć, żeby dobrze magazyn prowadzić, a wydaje mi się, że nie każdy ma do tego odpowiednie podejście. Stąd zastanawiam się, czy nie powinniście sprawdzić strony Dla Magazynu. Tam macie przede wszystkim dobre systemy magazynowe . One was nie zawiodą ani troszkę, ani przez chwilę.

Maja

Post autor: Maja »

W magazynie przede wszystkim potrzebne jest odpowiednie wyposażenie. Do przewożenia towarów warto zakupić paleciaki elektryczne, dzięki którym można transportować ciężkie towary. Paleciaki można używać na zewnątrz jak i wewnątrz budynku. Dzięki temu, że są zwrotne można je wykorzystać do pracy w wąskich przejściach a także do rozładowywania ciężarówek (paleciak może pracować wewnątrz ciężarówki). Więcej o tego typu wózkach dowiecie się z artykułu bolec.info/boleslawiec/informacje/kategoria/27688/paleciaki-elektryczne-dlaczego-warto-zainwestowac

arkini

Post autor: arkini »

Chciałabym, żeby to było takie proste, ale niestety nie jest. Ja się wciąż uczę, np: jak przechowywać opony - miejscapaletowe/pl na szczęście ma dla mnie odpowiedź. Oczywiście, że najem czyjejś powierzchni będzie kosztować, ale skoro oni będą mi to magazynować, to ja przynajmniej podpatrzę, jak to się robi. Rozsądne?

lisa

Post autor: lisa »

Ja od niedawna mam własną firmę transportową i myślę o przystąpieniu do Transportowej Grupy Zakupowej. Widziałam, ze członkowie grupy mogą liczyć m.in na pomoc prawną, pomoc w uzyskaniu kart paliwowych, leasingu a także faktoringu - tgz.katowice/pl/produkty-dla-czlonka-grupy/faktoring Wydaje mi się, że to może bardzo pomóc w rozwoju firmy. Mi przede wszystkim zależy na faktoringu, bo bardzo boję się braku płynności finansowej w firmie a zobowiązania są spore. Jak wy to załatwiliście w swoich firmach?

Awatar użytkownika
wirus

Post autor: wirus »

Nie jest mi to znany temat. Dlatego nie jestem w stanie doradzić nic konkretnego.
Twoje myśli i uczucia tworzą Twoje życie.

ODPOWIEDZ