Budowa dachu

Bomka

Budowa dachu

Post autor: Bomka »

Budowa dachu to bardzo ważna sprawa. Przede wszystkim trzeba skupić się na dobrej i wytrzymałej konstrukcji dachowej. Obecnie bardzo często wybiera się wiązary w technologii płytek kolczastych wpwinvest/pl/realizacje/konstrukcja-dachu-wiezba-dachowa/realizacja-drewnianej-konstrukcji-dachu-w-miejscowosci-sierpow ​. To nowoczesne rozwiązanie pozwala na wykonanie solidnej konstrukcji, która posłuży długie lata

elzunia54

Re: Budowa dachu

Post autor: elzunia54 »

No w sumie w obecnych czasach jak najbardziej warto szukać oszczędności, zaraz po ślubie planujemy z narzeczonym budowę domu i wiemy już jak on ma wyglądać. Mamy działkę, projekt kupujemy z biura Archon, ich gotowe projekty domów poleciła nam znajoma która rok temu zakończyła swoją budowę. Projekty w atrakcyjnych cenach, do kupienia z aktualnym kosztorysem budowlanym.

arkini

Post autor: arkini »

U mnie remontowanie dachu jest problematyczne, bo nie mam kosztów wypisanych. I jak wiem, że można robić kosztorysowanie robót budowlanych , tak na pewno da się ogarnąć także coś takiego w tym kontekście. Może warto to omówić? Może warto się z tym jakoś odegrać?

iskierka

Post autor: iskierka »

A czy kojarzycie przykładowo firmę https://world-metal.pl/ ? Tak pytam, ponieważ szukam dla siebie najróżniejsze artykuły wykończeniowe do dachu... A zauważyłam, że u nich można zakupić rynny, akcesoria dachowe, dekoracje itd. Myślę - czy w poszczególne rzeczy właśnie u się zaopatrzyć?

ODPOWIEDZ