ulubione restauracje
ulubione restauracje
Uwielbiam podróżować gdyż dzięki temu mam możliwość poznawania różnych smaków jeśli chodzi o potrawy. Tak jak będąc w Warszawie oczywiste było zwiedzenie słynnego Fortu Służew a wraz z tym zapoznanie równie dobrych restauracji. I tak właśnie odkryłam restauracje Garo Sushi gdzie miałam możliwość skosztowania wprost wyśmienitego dania jakim jest sushi. Nie dziwię się, że mają tam dużo klientów. Bo jest to miejsce wyjątkowe pod każdym względem. To tutaj zjemy dania kuchni japońskiej która słynie z wybornego smaku
Re: ulubione restauracje
Ja gdy wyjeżdżam raczej wybieram kwaterę z kuchnią wolę sama gotować. Ale wiadomo że najlepsze jedzenie jest od lokalnych producentów. Dlatego czy jestem w domu czy na wyjeździe staram się jeść dobrze i zdrowo co zapewnia ranozebrano/pl/ . Mają właśnie takie produkty i dania od lokalnych przedsiębiorców. Nie dość że zdrowo i wiem co jem to jeszcze poznaję lokalne smaki.
Jako osoba, która chce założyć własny lokal, bardzo lubię takie wątki. Mogę się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy, zainspirować się. Na razie skupiam się na sklepach takich jak MM Gastro - kompleksowe wyposażenie gastronomiczne chcę kupić, a wiem, że one je właśnie mają.
Czeka Cię nie lada wyzwanie, zwłaszcza dzisiaj, dlatego uważam, że należy pomyśleć też o czymś takim . Wyposażenie sklepowe jak lady czy ekspozycje też mogą być Ci użyteczne. Pamiętaj o tym, by jednak nie obudzić się za późno, że coś nie gra za bardzo.
Co do ulubionej restauracji to ja za taką uważam restaurację Little Barrel w Warszawie. Jest to jedyne miejsce w którym panuje niesamowita i domowa atmosfera, pyszne jedzenie i przemiła obsługa. Wydaje mi się, że to wszystko dzięki temu iż restauracja ta jest tworzona i prowadzona z pasją i to jest jej wielki atut. Sam fakt, że można zjeść pyszne dania kuchni tradycyjnej tylko wszystko to jeszcze bardziej umacnia
W ostatnim czasie wybrałam się do restauracji Bubbles w Warszawie, przyjaciółka poleciła mi kopytka z sosem truflowym, które okazały się znakomitym wyborem. Ponadto panuje tam miła atmosfera, a obsługa restauracji jest na najwyższym poziomie. Dlatego odwiedzę tę restaurację jeszcze nie raz. I mogę Wam ją polecić.
...............
Kiedyś lubiłam odwiedzać restauracje z rodziną i znajomymi. Teraz przez sytuację z pandemią zmuszona jestem więcej gotować w domu. Są tego jednak duże plusy, bo trochę zdrowiej się zaczęliśmy odżywiać. Chciałabym przyrządzać także takie dania wegetariańskie z blendera vitamoc/pl/blog/porady/dania-wegetarianskie-z-blendera-przepisy . Nie przypuszczałam, że to urządzenie stwarza aż tyle możliwości.
Zdarza się, że czasem pójdziemy z mężem lub nawet całą rodzinką do jakiejś dobrej restauracji ale tak naprawdę nie mamy swojej ulubionej. Przede wszystkim lubimy bardzo jeść w domu. Zwłaszcza że kuchnia to moje prawdziwe królestwo. Jest nawet pewna przyprawa, która jest naszą ulubioną. Jest to curry ceneo/pl/Przyprawy_jednoskladnikowe/Rodzaj:Curry.htm . Jest bardzo wartościowa w składzie.
Jak do tej pory nie miałam ulubionej restauracji. Ale odkąd odkryłam Restaurację U Wienawy to tylko tam bywam. Bo sama Warszawa to historyczne miasto kryjące wiele historii. I właśnie ta restauracja jest jej kunsztem. Dlatego, że to tutaj możemy zjeść przepyszne dania kuchni oficerskiej przedwojennej oraz napoić się wyśmienitego trunku. Także ja tam na pewno jeszcze nie raz wrócę.