Budowa

mind

Re: Budowa

Post autor: mind »

No właśnie, a skoro budowa domu, to możecie mi na pewno powiedzieć, kto z was buduje dom? Kto ma w planach także studnię? Przez tę sytuację w kraju ciężko mi jest w ogóle zorientować się w temacie, a muszę się wywiedzieć... Jaka pompa do studni kręgowej? Bo coś takiego planujemy założyć. Warto po prostu to przegadać. To jak?

grazka

Post autor: grazka »

Moim zdaniem przy budowie domu najważniejszy jest wybór odpowiedniego projektu domu, to od tego wszystko się zaczyna i na tym powinniśmy się skupić. Bez dobrego projektu np takiego jak z tej pracowni ajrstudio/pl/projekty/projekty-indywidualne/ cieżko będzie budować coś solidnego. Myślę, że nie tylko ja Ci to powiem że porządny projekt to podstawa.

Reatka

Post autor: Reatka »

Mamy właściwie już ukończoną budowę i teraz będziemy myśleć jak urządzić wnętrze. Zastanawiałam się nad tym, czy zatrudnić w tym celu architektów i utwierdziła mnie w tej decyzji moja przyjaciółka. Współpracowała z firmą The Frame theframe/pl/portfolio-category/wizualizacje-architektoniczne/ , która dokonała właściwie rzeczy niemożliwej. Zaaranżowała u niej w domu pomieszczenia dokładnie tak, jak przyjaciółka sobie wymarzyła.

akacja56

Post autor: akacja56 »

Przy takiej studni o jakiej mówicie warto wykonać badania wodne . Widziałam takie propozycje na aquasoil/pl/oferta/hydrogeologia.html . Taka dokumentacja hydrogeologiczna moim zdaniem warta jest uwagi.

tomala

Post autor: tomala »

Koniecznie dopilnujcie też wszystkich formalności związanych z przeprowadzką. W artykule twojecentrum/pl/przeprowadzka-urzad-skarbowy-czym-musisz-wiedziec-info-1123.html można znaleźć wszystkie ważne informacje na ten temat. Zachęcam do zapoznania się z nimi.

banan

Post autor: banan »

zgadzam się z tymi co piszą, że budując dom trzeba pomyśleć o izolacji termicznej ale warto pójść krok dalej i zainwestować w panele słoneczne, pompę ciepła czy po prostu kupować prąd np.z re:spect energy, czyli od dostawcy energii pochodzącej ze źródeł odnawialnych. To spora nowość w Polsce ale na świecie coraz więcej osób tego korzysta a firma, którą wspomniełam dziaa już na terenie 18 krajów więc mają ogromne doświadczenie w swoim fachu

milda

Post autor: milda »

A czy słyszeliście o tym, czym jest system jednego klucza? Warto się tą opcją zainteresować. Na stronie master key system: masterkey/pl/ znajdziecie wszystkie informacje na ten temat.

bulba

Post autor: bulba »

a zanim zaczeliscie budowe, robililiscie badania gruntu? ja jestem takim typem czlowieka, ze musze miec wszystko sprawdzone, dograne, przemyslane, wynajelam firme geobi/pl/ zajelis sie wszystkim od reki, kompleksowo

arkini

Post autor: arkini »

Każdy z nas może co innego uważać za słuszne, ale także i na co innego czatować, coś planować. Jednak większość, jak nie wszyscy budujący, będą myśleć o tym, jak w ogóle wybrać projekt. By Wam to ułatwić, przedstawiam moim zdaniem bardzo fajny rysunek - mgprojekt/com/pl/willa-eska .

iskierka

Post autor: iskierka »

Budowa to super sprawa, także na pewno warto... Ja już jestem na etapie zakładania różnych instalacji, przykładowo zastanawiam się co z ogrzewaniem. Sporo osób poleca mi panele na podczerwień ekopodczerwien/pl/panele-na-podczerwien . Ponoć dzięki nim można sporo zaoszczędzić na ogrzewaniu i nie tylko.

ODPOWIEDZ