Badania gruntu pod dom
Badania gruntu pod dom
Hej, znacie może jakąś firmę, która oferuje badanie geologiczne gruntu pod budowę domu jednorodzinnego? Zależy mi na profesjonalnym podejściu do zlecenia. Ostatnio trafiłem na taką stronę geolog/pl/ . Zastanawiam się czy warto w nich zainwestować. Korzystaliście może już z ich usług? Dajcie znać co wiecie na ten temat, z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Śmiech działa terapeutycznie na bardzo głębokim poziomie. Porusza cały organizm, zmienia stan ciała i umysłu.
Re: Badania gruntu pod dom
Niestety jak na razie nie mogę na nic wpaść. Dam znać później.
Człowiek to rzeczownik, a rzeczownikiem rządzą przypadki.
Tak, to jest jedno z rzeczy, jakie musimy zrobić już na początki, ale niestety, nie zawsze się udaje, dobrze przebadać grunt i niestety potem okazuje się, że coś jest nie tak. Dlatego dobrze pomyśleć w instalacji wodnej o czymś takim jak pompa sigma , która odciąży instalację, ale także i pomoże wypompować wodę na biegu wstecznym.
Jeśli zależy Ci na znalezieniu naprawdę profesjonalnej firmy, która zajmuje się badaniem gruntu to szczerze polecam Ci zajrzeć na tą stronę https://www.geofizyka.pl/pl/uslugi/sejs ... ce-polowe/ . Sam nie raz korzystałem z ich usług i muszę wam powiedzieć, że naprawdę warto! Są to specjaliści w tej dziedzinie, którzy porządnie podchodzą do każdego zlecenia.
skoro nie mogę zapomnieć, staram się odwrócić los
A czy tym nie zajmuje się przypadkiem geodeta? Zapoznajcie się z taką opcją jak geodeta, usługi geodezyjne, geodezja Olsztyn GEO-SZKIC: geo-szkic/pl/. To sprawdzona firma.
No, to jak? Przebadany macie już grunt? Rozpoczęliście budowę domu? Na jakim jesteście etapie? Ja już niedługo będę zajmować się instalacjami wodno-kanalizacyjnymi, gazowymi etc. Właśnie udało mi się znaleźć firmę eran/com/pl/biuro-projektowe-katowice , która oferuje w tym zakresie kompleksowe usługi.
Sama niedawno się orientowałam się w temacie geodety bo chcemy niedługo rozpocząć budowę, a wiem ze do tego potrzeba profesjonalnych pomiarów. U nas na okolicy dobry jest ten geodeta geodetaopole/com/pl/ , ale widziałam że działa też na terenie kilku województw.
-
Jeśli zajmujecie się geodezją lub projektowaniem, a także budownictwem to zachęcam do zapoznania się z programi dla geodetów i projektów od cubicorb/com/pl/programy/. Zdecydowanie sprawdzą się w codziennej pracy przy różnego rodzaju zleceniach.
U nas na szczęście wszystko wyszło dobrze. Teraz zamawiamy beton na fundamenty i będziemy działać. Mam nadzieję, że pogoda nam dopisze i zimą w miarę możliwości budowa będzie trwać. Na wiosnę chciałabym się przeprowadzić.
A macie już wybrany projekt domu? Jeśli nie to polecam ofertę tego biura projektowego mgprojekt/com/pl/hiacynt-3 Mają ogromny wybór projektów w bardzo dobrych cenach. Sama rozważam zamówienie projektu Hiacynt.