Mieszkanie kupno
Re: Mieszkanie kupno
W sumie my też się z tym nosimy, ale te ceny to nas po prostu przerażają. Jest kosmos, a ma być jeszcze gorzej, no nie mam sił na to już. Sprawdzam co prawda ogłoszenia sprzedaży mieszkania , ale idzie mi to naprawdę średnio. Coraz większa inflacja robi swoje. Nikogo na nic nie stać będzie.
Również myślę, że od dewelopera najlepiej kupować. Ja właśnie sprawdzam sobie inwestycję w Smolcu koło Wrocławia- osiedla-sogo/pl/smolec . Cena jest bardzo atrakcyjna jak na to co oferują, czyli duży metraż, bezczynszowe mieszkanie z antresolą lub ogródkiem, dwa miejsca postojowe, piec, grzejniki itd.
Mnie akurat interesują mieszkania do wynajęcia w Krakowie - chcę się tutaj przeprowadzić by zacząć studia. Póki co szukam ofert na portalach ogłoszeniowych, nawet na stronie tabelaofert/pl/mieszkania-na-wynajem/krakow znalazłam już dwa mieszkania i niedługo będę je oglądać - dam znać czy udało mi się wynająć.
W zeszłym miesiącu razem z żoną zakupiliśmy mieszkanie na Bemowie, oprócz niewielkiego remontu chcielibyśmy zabudować balkon, aby pozbyć się problemu z gołębiami. Myślimy nad skorzystaniem z usług firmy https://szklanorama.pl/realizacje/bemowo, która zajmuje się tego typu realizacjami. Czy korzystaliście może z ich usług i moglibyście się wypowiedzieć na ich temat?
skoro nie mogę zapomnieć, staram się odwrócić los
Pozostając w temacie mieszkań, ostatnio dowiedziałam się, że sprzedaż zadłużonego mieszkania spółdzielczego jest możliwa. Czytałam ciekawy artykuł na ten temat na stronie firmy GRB Nieruchomości. Przyznam szczerze, że zdziwiła mnie ta informacja.
Nie brakuje mieszkań w stolicy, zwłaszcza tych na nowych, na nowoczesnych osiedlach, na Białołęce są nieco tańsze mieszkania np na osiedlu Zakątek Harmonia będzie super
Nie brakuje mieszkań, to prawda. Ale ich jakość jest różna. I oferty zawsze warto porównać. W dużych miastach to może być problematyczne, ale zawsze można skorzystać z pomocy agencji nieruchomości. To wygodna i skuteczna opcja. Jeśli chodzi na przykład o mieszkanie we Wrocławiu to tutaj https://www.mojdom.com.pl/lokale-mieszkalne namiar na atrakcyjne lokale, bezpośrednio do dewelopera.
Gdybyście zastanawiali się czy lepiej wynajmować czy wziąć kredyt na mieszkanie polecam ten artykuł https://finansowymagazyn.pl/mieszkanie- ... ie-oplaca/ Myśle, że pomoże wam w podjęciu decyzji. My póki co wynajmujemy, ale na chwilę obecną nam to odpowiada. Za kilka lat chcemy się budować.
W większości przypadków, po kupnie mieszkania musimy przeprowadzić remont aby mieszkanie było świeże i aby dostosować je do naszych potrzeb i oczekiwań. Wcale nie muszą to być duże pieniądze , jeśli oczywiście zdecydujemy się na to aby remont wykonać swoimi siłami i zaangażowaniem. Poznajcie te oto zaprawy renowacyjne , z pewnością przydadzą się w realizowaniu takiego remontu.
Jakie mieszkania się Wam podobają?