OZE korzystacie?

Awatar użytkownika
Galxa56

OZE korzystacie?

Post autor: Galxa56 »

Korzystacie z OZE do ogrzewania domu?
historię piszą bez wątpienia ci, co przeżyli, ale legendę - która zawsze okazuje się najważniejsza - piszą, choć nie na papierze, ci, co umieli umrzeć

Awatar użytkownika
Riera58

Re: OZE korzystacie?

Post autor: Riera58 »

Ja właśnie się zastanawiam na takimi panelami fotowoltaicznymi http://wasta.com.pl/ To co prawda prąd, a nie ogrzewanie, ale jednak nadal OZE :)
Walka ciała z duchem to jedna z największych tragedii naszego życia.

mind

Post autor: mind »

No tak, jak się człowiek nie zna, to na głupka wychodzi. Musiałam OZE wygooglować, ale już jestem w temacie. Ja to mam otrzymać po dziadkach stary dom i zobaczymy, co firma kominiarska powie na to, żeby fotowoltaikę na przykład montować. Jeśli do wymiany będzie za dużo elementów, to się po prostu nie uda. Mam nadzieję, że tak nie będzie.

Orto

Post autor: Orto »

A z jakiego ogrzewania korzystacie? Nam chodzą po głowie pompy ciepła i zastanawiamy się nad jkprojekt/pl/ Wygląda to na bardzo sprawdzone i godne zaufania rozwiązania bazujące na sprawdzonych markach. Działają na Śląsku przede wszystkim, więc jeśli ktoś z Was stamtąd jest i może podzielić się opinią, to z góry dziękuję.

Doris

Post autor: Doris »

Panele fotowoltaiczne służą do pozyskiwania prądu. Ale masz rację - to ekologiczne rozwiązanie, które pozyskuje energię z oze. Niemniej jednak takie panele to nadal spory wydatek i warto moim zdaniem rozważyć alternatywne źródło prądu dla naszego domy czy firmy. Takim źródłem będzie firma respect energy, która właśnie weszła na polski rynek i oferuje energię pozyskiwaną od zielonych dostawców. Sprawdź to rozwiązanie, wg mnie to prawdziwa innowacja.

lisa

Post autor: lisa »

Mi bardzo spodobało się ogrzewanie na podczerwień - ekopodczerwien/pl/ogrzewanie-na-podczerwien i poważnie zastanawiam się nad skorzystaniem z oferty. Razem z mężem chcemy zbudować inteligentny i ekologiczny dom.

ODPOWIEDZ