OZE korzystacie?
OZE korzystacie?
Korzystacie z OZE do ogrzewania domu?
historię piszą bez wątpienia ci, co przeżyli, ale legendę - która zawsze okazuje się najważniejsza - piszą, choć nie na papierze, ci, co umieli umrzeć
Re: OZE korzystacie?
Ja właśnie się zastanawiam na takimi panelami fotowoltaicznymi http://wasta.com.pl/ To co prawda prąd, a nie ogrzewanie, ale jednak nadal OZE 

Walka ciała z duchem to jedna z największych tragedii naszego życia.
No tak, jak się człowiek nie zna, to na głupka wychodzi. Musiałam OZE wygooglować, ale już jestem w temacie. Ja to mam otrzymać po dziadkach stary dom i zobaczymy, co firma kominiarska powie na to, żeby fotowoltaikę na przykład montować. Jeśli do wymiany będzie za dużo elementów, to się po prostu nie uda. Mam nadzieję, że tak nie będzie.
A z jakiego ogrzewania korzystacie? Nam chodzą po głowie pompy ciepła i zastanawiamy się nad jkprojekt/pl/ Wygląda to na bardzo sprawdzone i godne zaufania rozwiązania bazujące na sprawdzonych markach. Działają na Śląsku przede wszystkim, więc jeśli ktoś z Was stamtąd jest i może podzielić się opinią, to z góry dziękuję.
Panele fotowoltaiczne służą do pozyskiwania prądu. Ale masz rację - to ekologiczne rozwiązanie, które pozyskuje energię z oze. Niemniej jednak takie panele to nadal spory wydatek i warto moim zdaniem rozważyć alternatywne źródło prądu dla naszego domy czy firmy. Takim źródłem będzie firma respect energy, która właśnie weszła na polski rynek i oferuje energię pozyskiwaną od zielonych dostawców. Sprawdź to rozwiązanie, wg mnie to prawdziwa innowacja.
Mi bardzo spodobało się ogrzewanie na podczerwień - ekopodczerwien/pl/ogrzewanie-na-podczerwien i poważnie zastanawiam się nad skorzystaniem z oferty. Razem z mężem chcemy zbudować inteligentny i ekologiczny dom.