Ogrzewanie pompa ciepła Varme - ekologiczne rozwiązanie

tadekeloel

Ogrzewanie pompa ciepła Varme - ekologiczne rozwiązanie

Post autor: tadekeloel »

Hej. Szukam idealnego rozwiązania, ekologicznego odnośnie ogrzewania. Zastanawiamy się nad pompą ciepła od polskiej marki Varme. Pełną ofertę znajdziecie na varme.tech/ :) Pompy ciepła Varme to świetny sposób na bardziej ekologiczny sposób ogrzewania w domu, ich produkty to przede wszystkim wysoka klasa energetyczna w pełni wydajne :)

jolanta4060

Re: Ogrzewanie pompa ciepła Varme - ekologiczne rozwiązanie

Post autor: jolanta4060 »

Ja polecam pompy ciepła od polskiej marki Varme. Pompy ciepła Varme to świetny sposób na bardziej ekologiczny sposób ogrzewania w domu, ich produkty to przede wszystkim wysoka klasa energetyczna w pełni wydajne :)

kalka

Post autor: kalka »

No nie można powiedzieć, że nie jest to dobrym sposobem na ogrzewanie, ale moim zdaniem warto także spojrzeć na piecyki naftowe. Nie kosztują tak dużo jak pompa ciepła, a jako dodatkowy element grzewczy spisują się bardzo dobrze. Moim zdaniem powinniście nad tym się właśnie zastanowić. Co wy na to?

Awatar użytkownika
Kemadas

Post autor: Kemadas »

W zeszłym roku zamontowałem panele fotowoltaiczne na dachu mojego domu - muszę przyznać, że była to doskonała inwestycja. Moje rachunki o prąd spadły o 90%, mimo że energii zużywam o wiele więcej. Panele zamontowała mi firma https://ekoi.pl/, która działa na terenie Polski już od wielu lat. Fachowcy usługę montażu wykonali błyskawicznie i profesjonalnie, poza tym dokładnie wytłumaczyli mi jak obsługiwać falownik i aplikację mobilną. W przyszłym roku prawdopodobnie zamontuję sobie pompę ciepła, dlatego jestem w stałym kontakcie z tą firmą.
Biurokracja to dobrze zorganizowana zaraza.

Mirachu

Post autor: Mirachu »

Dziś wreszcie jest dobry klimat do tego, żeby rozwijać czyste źródła ciepła i prądu. Jak masz stary piec, to możesz starać się o wymianę na certyfikowany piec albo lepiej na pompę ciepła. My mamy pompę ciepła zasilaną z paneli fotowoltaicznych. To nie tylko ekologiczne, ale i oszczędne w eksploatacji. Zachęcam Was do szukania możliwości uzyskania dotacji na wymianę pieca czy modernizacji energetycznej budynku. Dobrze zebrane informacje na ten temat znajdziecie w artykule domowniczy/pl/dofinansowanie-do-wymiany-pieca-w-2022-roku/

elzunia54

Post autor: elzunia54 »

Też szukam bardziej ekologicznych rozwiązan do domu jednak w moim przypadku pompa ciepła nie zda egzaminu. Pod adresem: domowniczy/pl/dofinansowanie-do-wymiany-pieca-w-2022-roku/ znalazłam artykuł o dofinansowaniu do wymiany pieca w bieżącym roku. Na pewno postaram się o nie.

bulba

Post autor: bulba »

Pompa ciepła super sprawa, nie dość, że ekonomicznie, to jeszcze ekologicznie :) A to staje sie coraz bardziej modne i opłacalne, zresztą, wszystko można wyliczyć sobie tutaj heatergo/pl/kalkulator/ :) trzeba wpisać rodzaj budynku, powierzchnie, i już uzyskamy najważniejsze informacje :)

ineza

Post autor: ineza »

Teraz ogromną popularnością cieszą się pompy ciepła razem z fotowoltaiką, wiem, że passive-instal/pl/ na pewno się tym zajmuje a to doświadczona firma, która działa na rynku od lat

tamara

Post autor: tamara »

Jeśli zdecydujecie się na ogrzewanie podłogowe to z pewnością przyda się Wam między innymi taki rozdzielacz do podłogówki: terme/pl/pl/menu/ogrzewanie/rozdzielacze-i-szafki-198 . Warto wiedzieć, że można takie akcesoria zamówić właśnie online. Uważam, że jest to bardzo wygodne rozwiązanie.

ina83

Post autor: ina83 »

Nie znam tej marki. Ale myślę, że jeśli chodzi o taką inwestycję to najlepiej zdać się na specjalistów. Przeprowadzą audyt, obliczą zapotrzebowanie, zaprojektują instalację, dobiorą osprzęt i zrealizują całość. Jeśli będzie to firma z wiedzą i doświadczeniem, to nie będzie żadnych problemów. Osobom z Warszawy i okolic mogę zaproponować ich usługi w temacie pomp ciepła flexipowergroup/pl/pompy-ciepla-warszawa/ . Rzetelni, solidni i świadczący usługi kompleksowo.

ODPOWIEDZ