prowadzenie firmy

arkini

Re: prowadzenie firmy

Post autor: arkini »

Nie jestem zbyt doświadczona w tym wszystkim, ale wydaje mi się, że prowadzenie własnego biznesu to jest jednak odpowiedzialna sprawa. Nie możemy po prostu mieć go i już. A też ważne jest zabezpieczenie wspólników na wypadek śmierci. Różne są koleje losu, pamiętajmy o tym.

kamilka45

Post autor: kamilka45 »

Jak planujemy prowadzić biznes online to warto zerknąć na propozycje do bluemedia/pl/oferta/platnosci/platnosci-online . Mają tam mnóstwo ciekawych ofert, które sprawdzą się w różnych kryteriach jak się ma własny sklep online. Warto szukać takich ciekawych rozwiązań dla bezpiecznego prowadzenia biznesu.

Awatar użytkownika
Kemadas

Post autor: Kemadas »

No prowadzenie firmy wcale nie jest proste. Często przydają się tu różne wydruki, dlatego warto zawsze jest mieć coś pod ręką. Na przykład takie dokumenty kp https://www.drukarniasieradzki.pl/produ ... owe-k-28a/ tutaj znajdziecie za niewielkie pieniądze. Ja często korzystam z tej oferty bo jest naprawdę tania.
Biurokracja to dobrze zorganizowana zaraza.

fifi15

Post autor: fifi15 »

Ja prowadzę warsztat samochodowy i będę na nowy rok inwerstowa w nowe narzędzia oraz podnośniki, nie wiem tylko czy kupi mechaniczne czy pneumatyczne, czytałem że pneumatyka jest bezpieczniejsza, na stronie almig/pl/ znalazłem nawet odpowiedni kompresor który udźwignie tyle barów by podnieśc samochód.

agrusz

Post autor: agrusz »

Warto nie tylko mieć biuro rachunkowe, ale również samemu posiadać wiedzę na temat księgowości. W wielu przypadkach można bowiem dzięki temu uniknąć nieporozumień i przede wszystkim kar, w przypadku kontroli. Na pewno należy mieć świadomość co to jest biała lista podatników VAT, gdzie można ją znaleźć i kiedy należy weryfikować. Myślę, że warto robić wszystko zgodnie z przepisami.

oppa

Post autor: oppa »

Prowadzenie firmy to spore wyzwanie, niestety nie wszystkim się udaje i czasem nadchodzi moment gdy trzeba ogłosić upadłość konsumencką. Wówczas najważniejsze jest, by nawiązać współpracę z kancelarią, która zna się na temacie i ma doświadczenie w zajmowaniu się takimi sprawami. Zerknij sobie na ofertę upadlosci-kancelaria/pl/upadlosc-konsumencka/. Zespół świetnie wykwalifikowanych specjalistów, którzy zawsze służ pomocą [prawną i wsparciem na każdym etapie procesu.

Wojteq

Post autor: Wojteq »

W sumie to zgodzę się.

Orian

Post autor: Orian »

Ja również prowadzę firmę w branży gastronomicznej i od jakiegoś czasu bardzo interesuje mnie system ERP o którym czytałam na stronie nav24/pl/ile-kosztuje-system-erp-dynamics-365-business-central/ Jest to bardzo ciekawy sposób na zoptymalizowanie działan segmentu rozliczeń, księgowości i wielu innych czasochłonnych procesów.

iskierka

Post autor: iskierka »

Wiele biznesów wciąż nie wie, jak się rozwijać, w którym kierunku iść. To smutne, ale ja wam powiem, że nie ma tego złego, bo potykacz drewniany jest zawsze aktualny. Co prawda sporo osób kojarzy go wyłącznie z barami/restauracjami i kawiarniami, ale one nie są tylko po to. Dobrze po prostu wszędzie to wykorzystywać.

mind

Post autor: mind »

Każdy może powiedzieć, że prowadzenie biznesu jest problematyczne, a co, jeśli wam powiem, że coś takiego można za granicą robić? I że są miejsca, które Wam pomogą poprowadzić stosowne rozliczenia? Ja mogę Wam podpowiedzieć coś za granicą. Biuro księgowe Holandia może was rozliczać z podatków i zawalczyć o dodatki. Warto to przegadać, prawda?

ODPOWIEDZ