Wybór rzeczoznawcy na Śląsku
Wybór rzeczoznawcy na Śląsku
W najbliższym czasie planuję skorzystać z usług rzeczoznawcy majątkowego, ponieważ potrzebuję profesjonalnej wyceny nieruchomości do dość istotnych formalności i nie chcę tutaj popełnić żadnego błędu. Im więcej czytam na ten temat, tym bardziej widzę, że dobrze przygotowany operat to nie tylko liczba, ale cały proces analizy, który musi być wykonany rzetelnie i zgodnie z aktualnymi przepisami. Przeglądając różne oferty natrafiłem na https://visk.pl/ i wygląda na to, że mają doświadczenie w wycenie różnych typów nieruchomości, co jest dla mnie dużym plusem. Zależy mi na tym, żeby dokument był przygotowany w taki sposób, żeby nie było problemów z jego akceptacją np. w banku, ale też żeby był oparty na realnych danych rynkowych, a nie szacunkach „na oko”. Ważna jest dla mnie również komunikacja, bo chciałbym mieć możliwość zadania pytań i zrozumienia całego procesu, a nie tylko odebrania gotowego dokumentu. Jeśli ktoś współpracował z tym rzeczoznawcą i może powiedzieć, czy wszystko przebiegło sprawnie, czy operat był wykonany dokładnie i czy terminy zostały dotrzymane, to będę bardzo wdzięczny za podzielenie się doświadczeniem.
skoro nie mogę zapomnieć, staram się odwrócić los