Ile wydajecie na życie?
Re: Ile wydajecie na życie?
Sporo więcej, niżbym chciała, dlatego waham się nad szukaniem kredytu. Chodzi o to, że czasem nam brakuje 100-200 zł do wypłaty, a tak, rata byłaby 20 zł, a miałabym w razie czego pieniążki.. No, nie wiem sama. Może pójdę, jak mnie tu mimookolicznosci/pl/doradca-kredytowy-krakow-dlaczego-warto-udac-sie-na-spotkanie/ przekonują, do pośrednika. Co powiecie?
Mam wrażenie, że wydaje na życie coraz więcej. Wszystko drożeje. Aktualnie skupiam się na analizowaniu promocji zamieszczanych w cotygodniowych gazetkach promocyjnych na portalu egazetka/pl. Odkryłam, że mogę wyszukiwać nie tylko gazetki konkretnych supermarketów, ale także konkretne produkty, żeby sprawdzić w którym markecie są w promocji. egazetka/com/promocje/szampon/
Ja mam plan oszczędzania i lokaty bankowe generali-investments/pl/contents/pl/klient-indywidualny/kalkulator-ike-ikze-lokata i jakoś sobie radzę z wydatkami.
Obecnie średnie oprocentowanie lokat bankowych wynosi 0,1% w skali roku. Oznacza to, że realnie zamiast zyskiwać niski, ale stały procent - tracimy pieniądze. Dlatego też coraz więcej osób zastanawia się nad alternatywnymi formami oszczędzania. generali-investments/pl/contents/display-article/klient-indywidualny/jak-oszczedzac-gdy-oprocentowanie-lokat-wynosi-0
No czasem niestety wydaje się troszkę za dużo i potrzebna jest pożyczka. W jaki sposób ją zdobyć? Na pewno nie jest to trudne. Zerknijcie sobie na stronę wygodnepozyczki/pl/pozyczki-bez-bik-i-krd , bo tam otrzymacie odpowiednie wsparcie i dowiecie się o pożyczkach pozabankowych nieco więcej.
Jeszcze warto wspomnieć że gdyby wydarzyło się tak, że spłata chwilówek Katowice jest zbyt dużym obciążeniem, bo za dużo ich wzięliśmy to można poszukać kredytu oddłużeniowego lub oferty konsolidacyjnej. To sprawdzone narzędzia do walki z pętlą zadłużenia
-
Jak się ktoś zastanawia ile wydaję się na życie za granicą to wpiszcie sobie w wyszukiwarkę "pracawue" i na tej stronie pod ofertami pracy macie średnie wydatki na jedzenie, mieszkanie bilety itd podane
My się z chłopakiem przymierzamy do pracy w Holandii to będzie nasza pierwsza praca za granicą i dużo nam to dało że wiemy ile co kosztuje w danym mieście. Nie będzie zaskoczenia i zgrzytania zębami po przyjeździe