Zalety chmury
Zalety chmury
Jak w temacie - jakie są zalety cloud computingu? Czy takie porady jak te https://main.pl/6-najwazniejszych-zalet ... computing/ są Waszym zdaniem OK?
Biurokracja to dobrze zorganizowana zaraza.
Re: Zalety chmury
Na pewno możliwość kompilacji danych w przestrzeni internetowej. Dzięki temu osoby postronne mogą nie mieć do niego dostępu. A tak na poważnie, to na pewno myślicie o własnej stronie internetowej. Większość osób zakładających biznes, od tego zaczyna. Ja sama myślę o tym, ale zanim podejmę się jakiegoś działania, ranking hostingów Wordpress muszę sprawdzić. Jestem w tym zielona, a zależy mi na tym, żeby jednak mieć dobre wsparcie w obsłudze. Na początku mogę mieć wiele problemów. Muszę sprawdzić opinie o firmach hostingowych takich jak nazwa/pl czy cyberfolks.pl .
Re: Zalety chmury
Trzeba przyznać ,że tzw. chmura informatyczna to dla firm świetne rozwiązanie, pod wieloma względami. Po pierwsze firma ma dostęp do swoich danych w dowolnym czasie, w dowolnym miejscu na świecie, tam gdzie jest dostęp do internetu. Ponadto firma nie musi wyposażać serwerowni w swojej firmie i utrzymywać sztabu wysoko opłacanych informatyków.