Ogrzewanie centralne

deborah

Ogrzewanie centralne

Post autor: deborah »

Chciałabym nawiązać współpracę z firmą, która montuje ogrzewanie centralne Rybnik. Jaką możecie mi polecić?

Kazika

Re: Ogrzewanie centralne

Post autor: Kazika »

A czy wiecie, jak zaoszczędzić na ogrzewaniu budynku? Ja słyszałam, że należy zacząć od specjalnego audytu, który jak widać na stronie internetowej efektywniej/pl/audyt-energetyczny/, wykonać może dla Was na przykład firma Efektywniej z Wrocławia. Po takim audycie powinno się udać wyeliminować wszelkie straty ciepła.

KatC

Post autor: KatC »

Czy są tutaj osoby, które znają się na pompach ciepła? Czy możecie polecić pompy polskiej marki Varme? Zastanawiam się nad ich urządzeniem o typie monoblok z serii Arendal. Pełną ofertę znajdziecie na varme.tech/ :) Wszystkie pompy ciepła mają klasę energetyczną A+++, co pozwala na zaoszczędzenie pieniędzy na rachunki. Sama pompa ciepła polskiej marki Varme jest w pełni innowacyjnym i bezpiecznym urządzeniem.

arkini

Post autor: arkini »

Tak naprawdę potrzebne mogą nam być różnego rodzaju czynności dla czystego pieca i wydajnego ogrzewania. A jeśli tak, to uważam, że i za frezowanie kominów należy się wziąć. W końcu jest to usługa, która wielu osobom pasuje, a jednocześnie pozwala na uzyskanie lepszego ciągu w kominie. Dzięki temu łatwiej będzie o ogrzewanie.

iskierka

Post autor: iskierka »

"A może warto sprawdzić jakie oferty ma producent pomp ciepłaSTIEBEL ELTRON ? Bo ja przykładowo sporo pozytywnych opinii słyszałam o tej firmie i naprawdę ich sprzęty mają być niezawodne... Korzystne też cenowo, także warto byłoby to sprawdzić."

kasiunia

Post autor: kasiunia »

Rynek nośników energii cieplnej ostatnio się dość mocno rozchwiał. Wiele osób próbuje różnych sposobów by ogrzać swoje domy. Jednym z pożądanych ostatnio i przede wszystkim bardzo popularnych sposobów są pompy ciepła .Z tego co widzę , pompy ciepła najlepiej funkcjonują w połączeniu z instalacją fotowoltaiczną. Miejmy nadzieję ,że już niedługo sprawy z nośnikami energii się uregulują i nie będą się tak mocno zmieniać.

Awatar użytkownika
Taheei45

Post autor: Taheei45 »

Witam serdecznie wszystkcih forumowiczów tego forum.

Jesteście może w stanie doradzić jakąś sprawdzoną firmę z południa Polski, która zajmuje się pomocą przy uzyskaniu dofinansowania na gruntową pompę ciepła? Ja się w tym momencie zastanawiam nad taką ofertą jak np. tu https://gejzer.com/dofinansowania.html Co o tym sądzicie?
skoro nie mogę zapomnieć, staram się odwrócić los

elzunia54

Post autor: elzunia54 »

Powiem wam szczerze, że ja od jakiegoś czasu bardzo dużo czytałam na temat ogrzewanie i nie ukrywam, że najbardziej przekonują mnie jednak kominy stalowe, które można zamontować zarówno na zewnątrz, jak i w środku budynku. Myślę, że to rozwiązanie idealne dla mnie. Widziałam, że ta firma https://jawar.com.pl/kategoria-produktu ... y-stalowe/ zajmuje się ich instalacją.

kasiunia

Post autor: kasiunia »

Ogrzewanie i ciepło w naszych domach, to jeden temat .Inną ważną kwestią jest ciepła woda użytkowa. Jest wiele sposobów na jej pozyskanie. Jeden z najlepszych sposobów na jej uzyskanie to moim zdaniem tzw. elektryczny podgrzewacz wody .Uważam tak bo podgrzewamy tylko tę ilość wody, którą za chwilę zużyjemy, więc nie grzejemy wody na zapas. To moim zdaniem najlepsze rozwiązanie.

rezo

Post autor: rezo »

Co do kwestii bezpieczeństwa i wygody, warto zwrócić uwagę na fakt, że problemy z ogrzewaniem mogą być nie tylko uciążliwe, ale także niebezpieczne dla naszego zdrowia. Dlatego uważam, że dobrym pomysłem jest mieć przy sobie numer serwis junkers Poznań który w razie awarii sprzętu będzie w stanie nam szybko i skutecznie pomóc.

ODPOWIEDZ