Fotowoltaika

deborah

Fotowoltaika

Post autor: deborah »

Instalacje fotowoltaiczne Kraków - chciałabym nawiązać współpracę z firmą, która zajmuje się montażem. Jakich fachowców polecacie?

Felka

Re: Fotowoltaika

Post autor: Felka »

Firm od fotowoltaiki jest sporo. Z pewnością coś znajdziesz. Ja mogę Ci zaproponować hurtownię fotowoltaiczną, gdzie możesz kupić konstrukcje montażowe pod fotowoltaikę. Tutaj pvstar/pl/pol_m_Konstrukcje-montazowe-182.html ich znajdziesz. Myślę, że robiąc samodzielne zakupy, a nie przez pośrednika, możesz sporo zaoszczędzić.

arkini

Post autor: arkini »

A ja to jakoś nie jestem za tym systemem, zwłaszcza że u nas teraz taka pogoda niesłoneczna. Dlatego bardzo mi zależy na tym, żebyście powiedzieli mi, czy frezowanie kominów jest opłacalne? Jak w ogóle tego dokonać, żeby wszystko do siebie pasowało? Będę zobowiązana za pomoc, to na pewno.

Kazika

Post autor: Kazika »

A czy wiecie o tym, że z fotowoltaiki korzysta również ekologiczny dostawca zielonej energii - firma respect energy? Moim zdaniem warto nawiązać z nim współpracę, jeśli zależy Wam na tym, by Wasza firma stała się bardziej ekologiczna, a rachunki za prąd uległy obniżeniu :)

ina83

Post autor: ina83 »

Słyszałam, że fotowotaika się opłaca, bo choć panele są drogie, to całość zwróci się w ciągu kilkunastu miesięcy. Rachunki też są dużo niższe. Takie usługi świadczy firma ABC SUN ENERGY Grupa Fotowoltaika z Warszawy. Działają na terenie stolicy i okolic, mają też przystępne ceny, więc warto ich sprawdzić. Więcej informacji jest tutaj abcsunenergy/pl/ .

tadekeloel

Post autor: tadekeloel »

Polecam zapoznać się z ofertą firmy wasta/com/pl/, gdzie profesjonalnie zajmują się instalacjami fotowoltaicznymi dla każdego, dlatego można liczyć na kompleksowo doradztwo i pomoc z wyborem odpowiedniego rozwiązania.

Maja

Post autor: Maja »

Instalacja fotowoltaiczna to faktycznie dobra opcja w domku jednorodzinnym. A jak ktoś ma jeszcze auto na prąd - to już w ogóle poezja :) Niestety, nasz rząd coś próbuje zmieniać u prosumentów i może być tak, że większe instalacje nie będą się opłacać. Czyli optymalna może być instalacja fotowoltaiczna 8 kw lub +/- 1kw. Jak na tą chwilę to instalacji powyżej 10kw i tak już się raczej nie opłaca mieć na własny użytek.

kleszczyk

Post autor: kleszczyk »

Sami zastanawiamy się nad tym czy takie panele fotowoltaiczne to dobre rozwiązanie jest? Bo jednak zanim zdecydujemy się na taki krok to chcemy mieć pewność, że to akurat dobre jest. I tak też między innymi udało mi się znaleźć ofertę tej firmy kobo-energy/pl/fotowoltaika-kamienna-gora/ która to ma spore doświadczenie i wiedzę w tej branży.

Awatar użytkownika
Kemadas

Post autor: Kemadas »

Montaż pompy ciepła w domu to była najlepsza moja decyzja tego lata. Rachunki za gorącą wodę spadły znacząco, dlatego jest to świetna inwestycja. W wyborze odpowiedniej pompy i jej montażu pomogła mi firma https://karino.pl/, która zajmuje się tym już od wielu lat. Zatrudnia wielu specjalistów, którzy znają się na rzeczy, dlatego wszystko odbyło się szybko i profesjonalnie. W przyszłym roku z pomocą tej firmy planuję zamontować panele fotowoltaiczne.
Biurokracja to dobrze zorganizowana zaraza.

arkini

Post autor: arkini »

W wielu miastach znajdziemy kogoś, albo coś, co naprawdę nam pomoże i wesprze nas ogólnie w realizacji projektu z fotowoltaiką. Nie mogę powiedzieć, żeby jedna osoba Wam o tym mogła powiedzieć, ale ja osobiście podpowiem, że nie ma to jak takie hymon/pl/panele-fotowoltaiczne-warszawa/ panele fotowoltaiczne. One Wam na pewno się sprawdzą.

ODPOWIEDZ