Uprawa

mind

Uprawa

Post autor: mind »

Cześć, zajmuję się gospodarką i rolnictwo od dawna jest mi znane. PRAWDA jest jednak taka, że zaczynam się bać o opłacalność tego, co się dzieje, tego, jak wiele można na tym zyskać, albo stracić. Może będziecie w stanie mi doradzić? Taka cena kukurydzy wymiana zdań na forum jakaś jest? Może coś podobnego gdzieś czytaliście?

arkini

Re: Uprawa

Post autor: arkini »

Rolnicy w dużej mierze uprawiają różne zboża, by mieć z nich zysk. Niewiele osób wie, że takie bele, które widzicie na polu czasem, też są dobrze wykorzystywane. Zawinięte w coś takiego jak folia rolnicza folia-stretch/pl/folia-rolnicza-do-owijania-bel/ , stają się potem paszą dla zwierząt gospodarskich. Zobaczcie, jaka to oszczędność i ekologia.

elzunia54

Post autor: elzunia54 »

Co do uprawy to ja znalazłam taki iszczecinek/pl/pl/651_materialy_partnera/17490_jak-wygl-da-uprawa-pszenicy-ozimej.html artykuł o tym jakie wymagania ma pszenica ozima i sama nie wiem czy się na nią decydować. BO jednak jest dość ciężka w uprawie a nie chcę tracić plonów, co sądzicie o takim pomyśle?

janka

Post autor: janka »

Mnie ostatnio mocno zainteresowało nawożenie kukurydzy. Chcę zgłębić temat bo nasza kukurydza już drugi rok z zrzędu jest po prostu marna. Przez co mamy spore straty. Mam nadzieję, ze z nowym nawozem będzie lepiej.

ODPOWIEDZ