Zła historia w BIK

Kulka

Zła historia w BIK

Post autor: Kulka »

Nie każdy może dostać kredyt w banku. Kiedy zwróciłam się do banku o kredyt hipoteczny, okazało się, ze jakaś stara sprawa z opóźnieniami kredytowymi spowodowała, że są w BIK jakieś zapisy uniemożliwiające wzięcie kredytu. Próbowałam dowiadywać się jak to zmienić, Nalazłam nawet kancelarię, która obiecywała wyczyścić historię, ale to się nie udało. Co robić?

Ligawa

Re: Zła historia w BIK

Post autor: Ligawa »

No właśnie, nie wiem skąd biorą się niby profesjonaliści, którzy obiecują wyczyszczenie BIK, pobierają opłaty i efekt jest żaden, albo bardzo tylko częściowy co i tak skutkuje brakiem zgody banku na kredyt. Niestety trzeba samemu zainteresować się zdobyciem informacji co w ogóle jest do usunięcia. Wiem np. że bieżące kredyty z problemami nie dadzą się usunąć z BIK. Poproś o poradę kancelarię lextio/pl/

bulba

Post autor: bulba »

a ja to nawet nie korzystam z pozyczek :) ostatnio sprzedalam sobie kilka rzeczy na lombi/com i dodatkowa kasa mi wpadla :)

kalka

Post autor: kalka »

W zasadzie z tym nie jest tak łatwo sobie poradzić, ale kto powiedział, że się nie da? Jeśli weźmiemy pod uwagę takich venus-and-mars/com/doradca-kredytowy-warszawa/ pośredników, to w sumie nie powinniśmy mieć większego problemu. Moim zdaniem warto korzystać z takich pomocy, jeśli są.

mind

Post autor: mind »

Ja mam na oku oferty kredytów hipotecznych, ale tak naprawdę to nie wiem, czy się na to pokuszę, czy nie. Bo jednak człowiek nie wie, co mu się kiedyś uda zrobić, a czego nie. Ja to nawet takie mimookolicznosci/pl/doradca-kredytowy-warszawa/ pośrednie porady znam. Co wy na to ?

arkini

Post autor: arkini »

To się zdarza, ale są przecież sposoby na czyszczenie BIK-u, to po pierwsze. Po drugie, wydaje mi się, że znaczenie także ma i to, jak mocno jesteśmy "umoczeni". Czasem udaje się z takim silesiafinanse/pl/ekspert-finansowy-raciborz/ doradcą spiąć wszystkie kredyty w jedno. I dzięki temu powoli wychodzi się ze wszystkich zadłużeń, poprawiając BIK.

novka

Post autor: novka »

Z tego co wiek to nawet jeśli jest zła historia w BIK to nadal jest możliwa konsolidacja kredytów Poznań , choć to trzeba byłoby dobrze poszukać, kto takiego kredytu udzieli. Z bankami może być trudniej ale instytucje pozabankowe powinny być bardziej chętne

elzunia54

Post autor: elzunia54 »

Interesujecie się pożyczką, ale nie bardzo wiecie, na jaką najlepiej się zdecydować? W takim razie koniecznie musicie wejść sobie na stronę kutno.net/pl/lifestyle/gdzie-szukac-pozyczki-oraz-w-jakiej-formie-poradnik/s16l3QmC485rWIQ3rk8x i tam poznać wszystkie szczegóły związane z pożyczkami. Na pewno będziecie mogli wiele się dowiedzieć.

ODPOWIEDZ