Jaki rekuperator do domu?

Awatar użytkownika
Galxa56

Jaki rekuperator do domu?

Post autor: Galxa56 »

Hej. Wybieram właśnie jakiś sprawdzony rekuperator do siebie do domu. Trzeba jasno powiedzieć, że w Internecie jak tak szeroki wybór, że niezwykle ciężko jest się na coś konkretnego zdecydować. Czy jesteście może w stanie coś polecić? Ja się obecnie zastanawiam, czy na przykład coś takiego jak tu byłoby ok https://karino.pl/ Co myślicie o tych rekuperatorach?
historię piszą bez wątpienia ci, co przeżyli, ale legendę - która zawsze okazuje się najważniejsza - piszą, choć nie na papierze, ci, co umieli umrzeć

Kazika

Re: Jaki rekuperator do domu?

Post autor: Kazika »

Wybór rekuperatora powinien zależeć przede wszystkim od powierzchni domu i możliwości poprowadzenia kanałów wentylacyjnych. W budynku, w którym trudno wykonać rozbudowaną instalację, dobrym rozwiązaniem może być rekuperacja decentralna. Pozwala ona wentylować wybrane pomieszczenia bez montowania jednej centralnej jednostki i całej sieci przewodów. Czy ktoś zdecydował się na taki system w już wykończonym domu?

kalka

Re: Jaki rekuperator do domu?

Post autor: kalka »

Robię właśnie podsumowanie zakupów do łazienki i brakuje nam jeszcze kilku rzeczy, w tym zawory kulowe PP-R. Wpadła mi w oko ta strona, ale zanim kliknę zamówienie, wolę dopytać na forum o opinie. Czy te zawory chodzą płynnie i są solidne? Zależy mi na czymś szczelnym, żeby nie trzeba było za rok znowu rozkuwać ścian. Dajcie znać, jak to u Was wyglądało po montażu!

ODPOWIEDZ