Czyszczenie komory silnika

Awatar użytkownika
Kemadas

Czyszczenie komory silnika

Post autor: Kemadas »

Cześć wszystkim!

W zeszłym tygodniu w przerwie pracy mieliśmy dyskusję na temat mycia komory silnika samochodu. Mi się wydawało się to trochę bezsensowne, ale padło kilka dosyć dobrych argumentów za tym, żeby to jednak robić. I teraz mam rozkminy na ten temat. Jak to jest z tym u Was? Chcę zapytać szerszej publiczności i poznać inne punkty widzenia na ten temat.
Biurokracja to dobrze zorganizowana zaraza.

Awatar użytkownika
Taheei45

Re: Czyszczenie komory silnika

Post autor: Taheei45 »

Dla mnie to nie ma kompletnie sensu, ale mogę się mylić patrząc na liczbę artykułów w internecie. Dużo osób zachwala tam takie podejście i nawet są specjalne środki do tego. Teraz jestem ciekawy ile osób tak robi..

Pozdrawiam
skoro nie mogę zapomnieć, staram się odwrócić los

Awatar użytkownika
Galxa56

Post autor: Galxa56 »

Siema!

Ja jak jadę na spa dla samochodów to zawsze robią mi czyszczenie komory silnika. Niby dobrze i zdrowo jest go czasami przeczyścić. Dzięki temu ma dłuższy okres używalności i wolniej się niszczy. Polecam podjechać do takiego spa to się przekonasz jakie zabiegi wykonują.

Pozdrawiam
historię piszą bez wątpienia ci, co przeżyli, ale legendę - która zawsze okazuje się najważniejsza - piszą, choć nie na papierze, ci, co umieli umrzeć

Awatar użytkownika
Riera58

Post autor: Riera58 »

Dla mnie mycie silnika jest bardzo ważne! Otóż przy czystym silniku jesteś szybciej zauważyć usterkę, niż jak auto już stanie bez możliwości uruchomienia. Mycie silnika wydłuża też jego żywotność i co za tym wszystkim idzie, zwiększa wartość samochodu, gdy próbujesz go odsprzedać. Ważne jest jednak by robić to umiejętne i odpowiednimi środkami. W tym artykule znajdziecie wszystkie potrzebne informacje, aby nic nie uszkodzić: https://cargeek.pl/pl/blog/jak-wyczysci ... 12387.html.

Pozdrawiam
Walka ciała z duchem to jedna z największych tragedii naszego życia.

ODPOWIEDZ