Witajcie,
czy ktoś z Was zakładał może w domu ogrzewanie podłogowe? Jeśli tak, to gdzie zaopatrzyliście się w rozdzielacze do podłogówki? Macie jakieś sprawdzone sklepy? Ja widziałam takie na przykład w hurtowni proterm.sklep/pl/rozdzielacze,cp607,pl.html. Czy ktoś z Was miał z nią wcześniej do czynienia?
Ogrzewanie podłogowe
Re: Ogrzewanie podłogowe
Kompletnie się na tym nie znam, ale jeżeli chodzi o zwykłe grzejniki panelowe to mogę polecić Ci z czystym sumieniem takie rozwiązanie https://kociolcenowy.pl/116-grzejniki-panelowe-purmo . Te grzejniki są tanie, ale jednocześnie bardzo efektywne. Dzięki temu będziesz mógł cieszyć się ciepłem w domu za niewielkie pieniądze.
Biurokracja to dobrze zorganizowana zaraza.
Ono niestety nie zawsze się sprawdza a jak bardzo chcesz postawić na dekoracje, to wiem, ze Imers imers/pl/ ma fajne grzejniki dekoracyjne. Moim zdaniem to praktyczniejsze i tańsze rozwiązanie.
Mój brat ma i sobie chwali. Ja osobiście nawet o tym nie myślę, ale jeśli trzeba będzie, to dlaczego nie, mogę przecież spróbować i będę miała ciepło od podłogi. To też przecież jest jakiś plus. A ogólnie to miewacie czasem takie uszczelnianie kominów robione? W sensie robicie coś z kominami, czy niekoniecznie?
Jeśli chcielibyście zrezygnować z tradycyjnego pieca węglowego to moim zdaniem lepiej zainwestować w pompę ciepła. Możecie znaleźć takie urządzenia na varme.tech/. Mają ogromny wybór urządzeń o typie monobloku oraz SPLIT.