Problem uzależnienia
Problem uzależnienia
Zależy mi bardzo aby pomóc siostrze, bo ma problem z uzależnieniem męża. Nie wiadomo co zrobić żeby zgodził się na pobyt w jakimś ośrodku. Sytuacja się pogarsza ponieważ zaczyna przed wszystkimi ukrywać butelki i twierdzi, że ma prawo pić ile chce. Patrzą na to dzieci i bardzo przeżywają. Myślicie, że mogłabym się skonsultować w tej sprawie z ośrodkiem terapii uzależnień Forest i zapytać jak dalej działać?
Re: Problem uzależnienia
Mój tata leczył się właśnie w Ośrodku Forest i też początkowo nie wiedziałam jak namówić go na leczenie. Skontaktuj się z nami na pewno Ci pomogą i doradzą. Ja tatę wzięłam podstępem, jechałam w pobliże tego miejsca z ojcem na ryby i zaczęłam rozmowę o terapii. Później powiedziałam mu o Foreście i tym, że mógłby tam również łowić ryby i się zgodził po pewnym czasie.
ja mega polecam osrodek tratwa w wisle. swietni specjalisci, mega zaangazowani w terapie, maja rowniez lekarzy na miejscu co jest mega na plus
Alkoholizm jest chorobą, w którą łatwo wpaść, a zdecydowanie trudniej się z niej wyleczyć. Wyjście z nałogu nie oznacza niestety całkowitego wyleczenia. Alkoholikiem pozostaje się do końca życia, stąd wedle wielu teorii uznaje się to schorzenie za nieuleczalne. Aby rozpocząć cały proces zdrowienia należy przyznać się przed samym sobą, iż istnieje problem. To konieczne i niezbędne, by wraz z silną wolą i chęcią do wyjścia z nałogu postawić pierwszy krok. Zgłosić się na terapię do ośrodka Nefo
Ja ostatnio trafiłam na dobry ośrodek leczenia uzależnień i chcę tam wysłać męża. Niestety ostatnio coraz częściej zagląda do kieliszka a ja bardzo źle się z tym czuję. Rozmawialiśmy już na ten temat i jeśli nie podejmie się leczenia to czeka nas rozwód.
myśle, że taki ośrodek to naprawdę dobry pomysł. także esperal Kraków czyli wszywka alkoholowa może być wzięta pod uwagę. dzięki temu lekowi zdecydowanie łatwiej wyjść osobom uzależnionym z nałogu
Najlepszym rozwiązaniem byłoby umieszczenie go w jakiejś sprawdzonej placówce, która leczy uzależnienia. Może Ośrodek Borowik by im odpowiadał? Warto do nich zadzwonić i zapytać się o wolne miejsca. Z tego co wiem to jest tam wielu chętnych na terapię.
Jeśli masz problem z uzależnieniami i interesuje Cię leczenie ambulatoryjne to myślę, że ten ośrodek https://vita-nova.pl/terapia-ambulatoryjna/ ma w tym zakresie duże doświadczenie. Mają tam kilku bardzo dobrych specjalistów, którzy zajmują się leczeniem uzależnień więc na pewno mogą Ci pomóc. Jeśli nie słyszeliście o tym miejscu to czas się zainteresować zwłaszcza jeśli jesteś uzależnionym.
Jeżeli chodzi o uzależnienia to najlepszym wyjściem są prywatne przychodnie bo tam dostaniesz najszybciej wsparcie. W stolicy postaw na ofertę CMP bo mają wszelkich niezbędnych specjalistów z wielu dziedzin. Na pewno tam dostaniesz odpowiednie wsparcie.
Uważam, że w przypadku uzależnienia trzeba jak najszybciej udać się po specjalistyczną pomoc. Odpowiednim wyborem będzie z pewnością terapeuta uzależnień i współuzależnień Poznań: https://www.terapiapoznan.pl/terapeuta- ... zaleznien/ . Słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat działalności tej placówki.