Ile wydajecie na życie?
Re: Ile wydajecie na życie?
Jak już uda Ci się zaoszczędzić jakąś sumę, warto jej część przeznaczyć na inwestowanie. Mi bardzo spodobała się oferta dostępna pod adresem: ipopema/pl/ . Szczególnie zainteresował mnie dostępny tutaj fundusz inwestycyjny. Firma już dosyć długo funkcjonuje na polskim rynku, więc spokojnie można jej zaufać.
My wydajemy zdecydowanie za dużo. Dlatego zaczęłąm korzystać z aplikacji Provema - provema/com/ Dzięki niej mam kontrolę nad wydatkami. Opłacam też przez nią rachunki i robię zakupy. Raz nawet zdarzyło mi się wziąć kredyt przez Provema.
Wydawane kwoty zapewne zależne są od standardu życia. Ważne jednak by nie wydawać wszystkiego, a część oszczędzać, bo ważne jest zadbanie o własną przyszłość. Dobrym pomysłem są dla przykładu indywidualne konta zabezpieczenia emerytalnego , które cieszą się popularnością
ja przyznam szczerze, ze długo miałam problem z tym by kontrolować swoje finanse i wydawałam znacznie więcej niż powinnam... ale od kilku tygodniu używam aplikacji Provema i teraz jakoś łatwiej mi to wszystko ogarnąć. Tu możecie poczytać sobie więcej na jej temat facebook/com/provema. jest prosta w obsłudze i co ważniejsze, naprawdę ułatwia trzymanie w ryzach wszystkich wydatków.
Na życie zawsze u nas szło dosyć spoeor ale ostatnio znalazłam taki portal cashbackowy net-pocket, na którym można oszczędzać robiąc zakupy. Jest tam ponad 1200 znanych i cenionych sklepów. Przyznawane są punkty, które można wymienić na pieniądze.
Do niedawna wydawałam pieniądze dość beztrosko. Niestety teraz muszę mocno uważać. Zaczęłam notować wydatki i planować ile mogę wydać i na co. Sytuację wydatków nieco ratuje sprawdzanie promocji w pobliskim supermarkecie. W moim pobliski Netto mam już kilka gazetek. Zobacz najaktualniejszą spożywczą egazetka/com/netto/gazetka-netto-20-09-do-25-09-2021-gazetka-spozywcza-id3805/
Wydaję sporo nie ukrywam, ale ponad stan. Niestety nabrałam mnóstwo pożyczek by móc komfortowo żyć, a teraz firmy upominają się o spłatę. Myślę, że potrzebna jest mi pożyczka oddłużeniowa bo inaczej nie wyjdę z tego zadłużenia
Wszystko zależy kto co je, są osoby które są wegetarianami i nie jedzą mięsa także myslę że nie wydają tyle na jedzenie. U nas niestety mąż i dzieci lubią mięso, wędliny, nie ma dnia by coś nie było w lodówce z wędlin
najczęściej kupuje pyszne wędliny u producenta Karol- zakłady mięsne, miejsce sprawdzone i wiem że są świeże.

W kontekście wydatków na życie warto porozmawiać o ich ograniczaniu co w prosty sposób skłania nas do podjęcia tematu oszczędzania. Oszczędzanie to bardzo przydatna cecha każdego człowieka. Oszczędzać można każdego dnia - energię, wodę , no i oczywiście środki finansowe. Gdzie je przetrzymywać, kiedy dotychczasowe sposoby zawodzą? Do tej pory można było środki finansowe trzymać na lokacie bankowej, jednak obecnie oprocentowanie jakie proponują banki jest nieopłacalne, co skłania nas do poszukiwań innych instrumentów finansowych. Przedstawiam wam kalkulator zysku z lokaty - co powinno wam pomóc w podjęciu decyzji.
Każdy prowadzi inny poziom życia. W każdym razie jakbyście czuli, że brakuje wam pieniędzy to zawsze można przejrzeć oferty pracy w poszukiwaniu lepiej płatnej pracy. Mi się ostatnio udało zmienić pracodawcę i pensja od razu poszła w górę