Pies

KatC

Pies

Post autor: KatC »

Hej. Obecnie jest dużo kleszczy, zwłaszcza jeśli chodzimy z naszymi czworonogami do lasu lub na spacery blisko różnej roślinności. Dlatego koniecznie zapoznajcie się z babuzoo/pl/blog/choroby-odkleszczowe-u-psa-jak-chronic-pupila-przed-kleszczami/, gdzie dowiecie się, jak chronić Waszego pupila od kleszczy.

ineza

Re: Pies

Post autor: ineza »

No i wybor karmy tez jest wazny. Dzieki niej pies bedzie sie zdrowo rozwijal :) Sprawdz sobie posilki od psibufet/pl/ - sa naturalne i nie maja zboz w skladzie, a moje psy wcinaja az sie im uszy trzesa

elzunia54

Post autor: elzunia54 »

Własny pies to spora odpowiedzialność, dlatego do opieki nad nim trzeba podejść rozważnie. Warto dawać psu karmę i smakołyki z dobrym składem. U mnie to okazało się niewystarczające i dodatkowo muszę dawać witaminy dla psa na sierść. Dzięki nim sierść będzie mocna, błyszcząca i nie będzie wypadać :)

oppa

Post autor: oppa »

ja mam w domu 3 psy :) uważam, ze właściciele zwierząt powinni im zapewnić dostęp do opieki weterynaryjnej na wysokim poziomie. Jak mieszkacie w Krakowie i szukacie takiej placówki to zdecydowanie polecam Arke na ulicy Chłopskiej 2A. Doświadczeni lekarze, nowoczesny sprzęt diagnostyczny a nawet szpital na miejscu.

bulba

Post autor: bulba »

Psy są świetne! My się z mężęm przymierzamy do kupienia beagla, zawsze mi się marzyła ta rasa, przekochane sa te psiaki. No i uwielbiają ruch! :) To tak jak ja :) Ostatnio nawet znalazłam w necie informacje o tym, jak w odpowiedni sposób dobrać szelki dla beagla tiptop24/pl/pl/blog/Jak-dobrac-szelki-dla-Beagla/119 , przede wszystkim rozmiar musi być odpowiednio dopasowany, trzeba zmierzyć obwód szyi i klatki piersiowej, szelki absolutnie nie mogą uciskać, ale nie mogą też być za luźne, żeby piesek nam się z nich nie wyślizgnął :)

Orian

Post autor: Orian »

Kochamy psy i nie długo w naszym domu zamieszka kolejny. Musimy dokupić parę rzeczy na start w tym smycz zmienić na taką ukory/pl/kategoria-produktu/dla-psa/smycze/dwojnik/ aby łatwiej było z nimi razem wychodzić. Ile macie psiaków? Chcielibyście wiecej?

maklana

Post autor: maklana »

Pamiętajcie by zadbać o odpowiednie żywienie psa, to się przełoży na jego zdrowie i samopoczucie. Często pada pytanie czy karma sucha czy mokra, a jeśli mokra to jaka. Tutaj ctmpolonia/pl/co-musicie-wiedziec-o-mokrej-karmie-dla-psa/ znajdziecie odpowiedź na to pytanie

iskierka

Post autor: iskierka »

Na pewno warto przeczytać sobie przy okazji artykuł - drpetcare/pl/psiaktywnarodzina/dziecko-i-pies.-eksperci-radza/alergia-na-alergeny-zwierzat-domowych/ która najlepsza będzie rasa dla alergika . Bo wiecie, są niektóre pieski, które faktycznie uczulają. Ale są również takie, które nie. Warto poczytać sobie artykuł, aby więcej na ten temat się dowiedzieć.

veteran

Post autor: veteran »

Jeżeli wasz pies zmaga się z pchłami, to polecam wam stosowanie leku fiprex/pl/produkty/fiprex/fiprex-l198/. Jest bardzo skuteczny w ich eliminowaniu, oprócz tego doskonale się sprawdza również w przypadku kleszczy. Pchły z sierści mojego psa zostały błyskawicznie wyeliminowane, a czworonóg jest zdrowy i pełny energii.

rezo

Post autor: rezo »

Jestem zdania, że chorobom należy zapobiegać tak samo u ludzi tak samo u psów. Dlatego mojemu zwierzakowi podaję naturalne olejki CBD hempets/pl/ które mają pozytywny wpływ na zdrowie, a także dodają naturalnej energii :)

ODPOWIEDZ