transport towarów

rezo

transport towarów

Post autor: rezo »

poszukuję dobrej firmy transportowej drogą morską. kogo polecicie?

maklana

Re: transport towarów

Post autor: maklana »

Jeśli by interesował cie transport drogowy to polecę pfc24/pl/uslugi/spedycja-drogowa/ . Co do drogi morskiej to ta firma spedytorska też chyba ma ją w ofercie, jednak warto sobie sprawdzić albo po prostu się skontaktować i dopytać

Kazika

Post autor: Kazika »

A jak wygląda transport wewnętrzny towarów w Waszej firmie, na przykład na magazynie? Ja słyszałam, że takimi najprostszymi urządzeniami są wózki paletowe. Jeśli są one ręczne, to są to nie tylko proste w obsłudze, ale również i tanie paleciaki. Ze strony internetowej budnet/pl/Tanie_paleciaki_jak_je_wybrac_Gdzie_je_kupic,Elektronarzedzia_narzedzia_budowlane,144923-czytaj.html możecie się nieco więcej na ich temat dowiedzieć, na przykład czym kierować się podczas ich zakupu :)

novka

Post autor: novka »

Jest tutaj na forum ktoś kto sam prowadzi firmę transportową? Jeśli tak to polecam bardzo namiar na sprawdzoną grupę zakupową, która oferuje wiele korzyści dla przedsiębiorców. Tutaj tgz.katowice/pl/produkty-dla-czlonka-grupy/rozliczanie-czasu-pracy-kierowcow można doczytać odnośnie usługi rozliczania pracy kierowców

Maja

Post autor: Maja »

Jeśli chodzi o transport towarów w obrębie magazynu to wózki widłowe są niezastąpione. Nie wiem czy wiecie, że każdy wózek powinien mieć coś takiego jak dokumentacja techniczno ruchowa, która potwierdza jego stan techniczny. Wózek musi być dostosowany do norm europejskich i być zgodny z dyrektywami unijnymi. Jeśli użytkujecie wózki widłowe to koniecznie sprawdźcie czy mają taką dokumentację.

elzunia54

Post autor: elzunia54 »

Skoro prowadzicie swoje firmy transportowe, to zapewne słyszeliście o tym systemie geonavi/com/pl/zastosowania/monitoring-pojazdow-ciezarowych/ . Jest to system GPS służący do monitorowania pojazdów, kontroli zużycia paliwa oraz kontroli czasu pracy i postojów pojazdów. Zastanawiam się od dłuższego czasu nad wdrożeniem tego systemu do swojej firmy. Jestem ciekawa, czy ktoś z Was korzysta z systemu w swojej firmie oraz, czy Wam się to sprawdza.

ODPOWIEDZ