Samochód

Mika

Samochód

Post autor: Mika »

Cześć planuję kupić używany samochód, na co powinnam zwrócić najbardziej uwagę? Rozważam opcję kupna samochodu z instalacją gazową, jeżeli się nie uda to udam się do specjalistów z autogratis/pl/uslugi/instalacje-gazowe-montaz/lublin/wszystkie-marki/wszystkie-typy-aut . Mój brat montował tam gaz i autko mu śmiga elegancko. Niestety jest za granicą i jestem pozostawiona sobie.. Myślicie, że lepiej jechać z kimś bardziej doświadczonym czy liczyć na uczciwość sprzedawcy?

lasek

Re: Samochód

Post autor: lasek »

A może warto sprawdzić oferty salonów samochodowych? przecież tam nie tylko mają same nowe salonowe samochody lecz także i używane. Ja w każdym bądź razie tak bym zrobiła. Z ciekawości zajrzałam do salonu MINI Bawaria Motors Warszawa, i zdziwiłam się że mają tak duży wybór w samochodach używanych i to w super cenach. Także warto rozważyć takie rozwiązanie także

ina83

Post autor: ina83 »

Kupując auto, zwłaszcza używane, to na pewno trzeba zorientować się w kwestii bezpieczeństwa. Ja często podróżuję z dzieckiem i ważne jest dla mnie jego bezpieczeństwo. Mam fotelik, ale niedawno przeczytałam, że istnieją też specjalne pasy Smart Kid Belt. Są one odpowiednie dla dzieci w wieku 5-12 lat i dopasowują się do wzrostu dziecka.

JolantaMlynarska

Post autor: JolantaMlynarska »

Najlepszym podejściem będzie wybór nowego samochodu. Taki zakup trzeba traktować jako inwestycję długoterminową. Do tego nigdy nie wiemy na co trafimy kupując od handlarza, a nawet osoby prywatnej. Kiedyś słyszałam o przypadkach aut spawanych z dwóch różnych co nie opiewa optymizmem. W razie wypadku nie ma szans na wyjście z niego bo auto składa się jak harmonijka. Bezpieczeństwo jest kluczową kwestią. Zobaczcie jak atrakcyjne oferty finansowania zakupu mają więksi dealerzy jak Nissan - nissanfinance/pl/finansowanie/kredyt Miesięczny koszt jest jak najbardziej akceptowalny dla typowego budżetu domowego. Przemyślcie sprawę przez ten właśnie pryzmat.

Domis3223

Post autor: Domis3223 »

Właśnie tez poluje na swoje pierwsze auto, i chyba już mam cos na oku. Jednak nie bardzo wiem, na co muszę zwracać szczególną uwagę przy zakupie. No wiadomo, że na krótkiej jeździe próbnej wszystkich błędów nie wychaczymy, ale może macie jakieś wskazówki dla początkującego.

arkini

Post autor: arkini »

Ja też myślę o zakupie nowego samochodu. Mam takie autoplac/pl/oferta/toyota/rav4/nGdN autko na oku, ale prawda jest taka, że nie wiem, czy warto coś kupować teraz w tym okresie pandemii. Ja sobie doskonale sprawdziłam to wszystko i model, jaki wybrałam, na pewno by mi służył. Ale boję się o przyszłość.

Kobietaewka77

Post autor: Kobietaewka77 »

Jaki według was, i waszych doświadczeń jest najbardziej oszczędny SUV? Szukam czegoś w dobrym stanie, co jeszcze całkiem dużo pojeździ. Potrzebuję auta trochę do transportu trochę do jazdy z rodziną, co byście polecili? Najlepiej z własnego doświadczenia i tego czym jeździcie.

mind

Post autor: mind »

Ja to już nic nie mówię, że mojemu samochodowi to przydałoby się po ostatnim wyjeździe z parkingu usuwanie rys detailkingkrakowpoludnie/pl/lakier/ . Dobrze, że mąż jeszcze tego nie widział, to będzie szansa na uratowanie tej sytuacji.

Ninna34

Post autor: Ninna34 »

Obecnie szukając samochodu warto jest zwrócić uwagę na samochody elektryczne. Są one coraz bardziej popularne i chętniej kupowane. Oczywiście potrzebna do nich też będzie stacja ładowania pojazdów, oferowana na przykład tutaj. Teraz takie stacje można spotkać na większości parkingów firmowych, w galeriach handlowych czy przy hotelach.

Awatar użytkownika
Kemadas

Post autor: Kemadas »

A może Mercedes będzie dobrym wyborem? Spójrzcie sobie np. tu https://pokato.pl/motoryzacja/samochody ... nz/s-klasa :) Wydaje mi się, że to może być naprawdę dobry wybór :)
Biurokracja to dobrze zorganizowana zaraza.

ODPOWIEDZ