Na temat zusu
Na temat zusu
Tutaj banki24/com/pl/czy-zalegle-skladki-zus-ulegaja-przedawnieniu/ znalazłem mnóstwo przydatnych mi informacji. Dajcie znać, czy jest to Wam pomocne.
"Robienie czegoś jest pomyłką, nie robienie niczego jest wielką pomyłką."
- mistrz-jedi
Re: Na temat zusu
Niestety nic nie wiem na ten temat, ale mogę popytać znajomych.
Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.
Wszystkie rady są bardzo pomocne, na pewno z nich skorzystam.
Zarozumiałość zasiada do śniadania z obfitością, do obiadu z biedą, a do kolacji z nędzą.
Mój przyjaciel z tego korzystał, był zadowolony.
Trzeba dokonać wielu dobrych czynów aby zbudować dobrą reputację, ale wystarczy jeden zły aby ją stracić.
Nie warto liczyć na przedawnienie. Wszystko trzeba regulować na czas. W przeciwnym wypadku trzeba się liczyć z różnymi problemami. Tutaj bstok/pl/jak-splacic-zaleglosci-w-zus-i-us/ sobie można zerknąć i poczytać w jaki sposób nie tylko spłacić zaległości w ZSU, ale również w Urzędzie Skarbowym. Taka wiedza się przyda.
ale w czym to ma być pomocne?
A co z emeryturą? Czy liczycie na tą z ZUS-u, czy może sami postanowiliście zadbać o Waszą przyszłość? Moim zdaniem na pewno warto sobie założyć indywidualne konto zabezpieczenia emerytalnego, czyli ikze. Dzięki temu na pewno będzie można spać spokojniej